Ορίστηκαν οι περιοχές της χώρας στις οποίες θα μπορούν να κάνουν τις αγορές τους και τις Κυριακές οι καταναλωτές με βάση την υπουργική απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης που, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, έχει ήδη υπογραφεί και αναμένεται η δημοσίευσή του στο Φύλλο της Κυβέρνησης.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το υπουργείο Ανάπτυξης, στις περιοχές που θα είναι ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα όλες τις Κυριακές του χρόνου είναι τα ιστορικά κέντρα Αθήνας και Θεσσαλονίκης και οι περιοχές Πικερμίου και Ραφήνας, Χαλκιδικής, Ρόδου, Κω, Σύρου, Μυκόνου και Σαντορίνης.
Υπενθυμίζεται ότι στο μνημόνιο αναφέρεται πως η σχετική υπουργική απόφαση, που όπως είχε προαναγγελθεί, θα έπρεπε να εκδοθεί μέχρι σήμερα 7η Ιουλίου 2014 και σύμφωνα με την οποία προβλέπει σε ποιές περιοχές θα μπορούν να λειτουργούν προαιρετικά όλα τα καταστήματα, ανεξαρτήτως μεγέθους και χωρίς να απαιτείται απόφαση του οικείου αντιπεριφερειάρχη, είναι προαπαιτούμενη δράση για τον επόμενο έλεγχο της τρόικας.
Βάσει των όσων φέρεται να έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα και με την εμπειρία που θα έχει αποκτηθεί από την πιλοτική εφαρμογή του μέτρου στις παραπάνω περιοχές θα επαναξιολογηθεί το ζήτημα της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων την άνοιξη του 2015, χωρίς να αποκλείεται η πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου σε όλη τη χώρα.
Υπενθυμίζεται ότι, εκτός από τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, προς απελευθέρωση βαίνει και το ζήτημα των προσφορών και των εκπτώσεων.
Μέχρι τις 7 Οκτωβρίου 2014 ο υπουργός Ανάπτυξης θα πρέπει να έχει εκδώσει υπουργική απόφαση με την οποία θα θεσπίζεται Κώδικας Δεοντολογίας για την προστασία του καταναλωτή κατά τις προσφορές, τις εκπτώσεις και τις προωθητικές ενέργειες.
Το υφιστάμενο καθεστώς θα επανεξεταστεί στο τέλος του τρέχοντος έτους έτσι ώστε μέχρι την άνοιξη του 2015 να έχει θεσπιστεί νομοθεσία που θα απαλείφει τους εναπομείναντες περιορισμούς.
ethnos.gr
Σε ποιες περιοχές θα ανοίγουν τα καταστήματα τις Κυριακές
Δείτε επίσης.
Ταΰγετος: Αυτή τη φορά ο δρόμος θα κλείσει και στην πραγματικότητα…
Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας: Εθελοντική αιμοδοσία στο 3ο ΓΕΛ
Τι ψάχνει η Ευρωπαία Εισαγγελέας Λάουρα Κοβέσι στη Μεσσηνία;
ΣτΕ και Συνήγορος του Πολίτη βάζουν στο μικροσκόπιο την κοινόχρηστη οδό
Παιδιά, έφηβοι και social media
Σύμβαση για την αναβάθμιση του Δικαστικού Μεγάρου με τον Φλωρίδη και τον Δήμα στην Καλαμάτα
Σύλλογος Οικοτρόφων Καλαμάτας: «Πετάνε στον δρόμο φοιτήτρια πολύτεκνης οικογένειας»
Η “Κιβωτός του Λόγου. Τέχνη και Γραφή”
Τοπικά 02.10.2026, 16:30
Φεστιβάλ Κορώνης: «Ονειρικές Χορδές» αύριο στην Ελεήστρια
Τοπικά 02.10.2026, 16:00
«Κατασκοπευτική επιχείρηση» για τα σκουπίδια στην Αγορά
Ελλάδα 02.10.2026, 15:36
Τραγωδία στη Ρόδο: Νεκρή 58χρονη από κεραυνό
Τοπικά 02.10.2026, 15:30
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στον Δήμο Πύλου – Νέστορος
Τοπικά 02.10.2026, 15:01
Παρκαρισμένες βάρκες σε θέσεις αυτοκινήτων
Τοπικά 02.10.2026, 14:58
Έκτακτος διαχειριστικός έλεγχος στη ΔΕΥΑ Τριφυλίας
Εκδηλώσεις 02.10.2026, 14:37
Οι εκδηλώσεις του τριημέρου στη Μεσσηνία
Φόρτωση…










