Τελετή απονομής Διεθνούς Βραβείου Αρχαιομετρίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου


 

Η τελετή απονομής του Διεθνούς Βραβείου Αρχαιομετρίας θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή 18 Ιανουαρίου, στις 7.00 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο της Πανεπιστημιακής Σχολής Καλαμάτας.

 

Ως γνωστόν, το Εργαστήριο Αρχαιομετρίας του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών της Πανεπιστημιακής Σχολής Καλαμάτας, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ανέλαβε την πρωτοβουλία της θεσμοθέτησης του βραβείου με τον τίτλο Διεθνές Βραβείο Αρχαιομετρίας Costa Navarino. Στόχο του βραβείου αποτελεί η ανά διετία βράβευση ενός επιστήμονα αναγνωρισμένου, διεθνούς κύρους, στον τομέα της Αρχαιομετρίας και της Αρχαιολογικής Έρευνας.
Για την περίοδο 2013-2014 αυτό απονέμεται στον Michael Tite, καθηγητή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, για το σύνολο της προσφοράς του στην προαγωγή της έρευνας και διδασκαλίας.

 

Τον τιμώμενο θα προλογίσει ο καθηγητής Πέτρος Θέμελης, ενώ το βραβείο θα επιδώσουν ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και ο Α. Κωνσταντακόπουλος, εκ μέρους του αθλοθέτη. 

 

Την επιτροπή του βραβείου αποτελούν οι: Λόρδος καθ. C. Renfrew, κaθ. Π. Θέμελης, καθ. P. Betancourt, καθ. G. Wagner, καθ. Th. Rehren, αναπλ. καθ. Ι. Κακούλλη, επικ. καθ. Ν. Ζαχαριάς.