Αρχίζει και πάλι η δράση!


 

ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΤΣ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ… ΝΤΕΡΜΠΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΥΡΙΑΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Ύστερα από το ρεπό το οποίο προηγήθηκε την περίοδο της Πρωτοχρονιάς, οι ομάδες που μετέχουν στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας μπάσκετ της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ μπαίνουν και πάλι από αύριο στο γήπεδο, επιστρέφοντας στις επίσημες αγωνιστικές τους υποχρεώσεις και συγκεκριμένα στις αναμετρήσεις της 6ης αγωνιστικής.
Αυτή περιλαμβάνει το μεγάλο ματς ανάμεσα στο Σπαρτιατικό και τον Γ.Σ. Μεσσήνης, δύο ομάδες που έχουν θέσει ως στόχο εξ αρχής την άνοδο, ωστόσο ιδιαίτερα αμφίρροπα αναμένονται και τα υπόλοιπα τρία παιχνίδια που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της σημερινής ημέρας.

 

Η 6η αγωνιστική ανοίγει αύριο με τέσσερα ματς, ακολουθεί το πέμπτο την προσεχή Δευτέρα ανάμεσα στον Άτλαντα και τον Ακάδημο (διαιτητές οι κ.κ. Αναστόπουλος, Σχοινάς) και ολοκληρώνεται την Τετάρτη με την αναμέτρηση του ΑΟ Θουρίας με τον Δίωνα Κυπαρισσίας (διαιτητές οι κ.κ. Κυριακόπουλος, Νάστος)…

ΓΥΘΕΙΟ – ΚΡΟΝΟΣ (Δ.Σ. Βλαχιώτη – 3.00 μ.μ.)
Με την ψυχολογία στα ύψη, μετά το διπλό στη Μεγαλόπολη και χωρίς απουσίες θα παραταχθεί το Γύθειο στο ματς με τον Κρόνο, που για το συγκρότημα του Δημήτρη Πρώκου έχει σίγουρα τεράστια βαθμολογική σημασία. Το ίδιο πάντως ισχύει και από την πλευρά της ομάδας της Σπάρτης, που ισοβαθμεί στους 7 βαθμούς με το Γύθειο, η οποία θα ταξιδέψει στο Βλαχιώτη με μοναδικό στόχο τους τρεις βαθμούς. Το θετικό είναι ότι ο Σφυρής ξεπέρασε τον τραυματισμό του και είναι έτοιμος, ωστόσο ενδέχεται ν’ απουσιάζουν οι φοιτητές της ομάδας.
Διαιτητές του αγώνα ορίστηκαν οι Ταβουλαρέας και Καρούνης.

ΝΟ ΠΥΛΟΥ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Δ.Σ. Πύλου – 5.00 μ.μ.)
Έτοιμος να κερδίσει ένα ακόμη ματς στην έδρα του είναι ο ΝΟ Πύλου και σίγουρα ο αγώνας με τους πράσινους συμπεριλαμβάνεται στα παιχνίδια που υπολογίζουν οι παίκτες των κ.κ.  Δημητρόπουλου, Κοκόρη. Το τεχνικό δίδυμο του ΝΟΠ δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα αντιμετωπίζει, ενώ και η διακοπή φαίνεται ότι λειτούργησε ευεργετικά.
Από την άλλη πλευρά, ο Παναθηναϊκός καλείται να κάνει την υπέρβαση και να δείξει καλό πρόσωπο, αφήνοντας πίσω τις τελευταίες άσχημες εμφανίσεις και τα αρνητικά αποτελέσματα που τον έφεραν χαμηλά στη βαθμολογία. Το θέμα είναι ότι ενδέχεται να λείψουν οι Μανώλης, Μανιάτης, και το στοιχείο αυτό θα δυσκολέψει σίγουρα τις προσπάθειες της ομάδας του κ. Γεωργακίλα.
Διαιτητές του αγώνα ορίστηκαν οι κ.κ. Κυριακόπουλος, Νικητόπουλος.

ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ – Γ.Σ. ΜΕΣΣΗΝΗΣ (Δ.Γ. Σπάρτης – 5.30 μ.μ.)
Η απρόσμενη κατά πολλούς ήττα της 5ης αγωνιστικής στην Κυπαρισσία, έφερε μουρμούρες στο στρατόπεδο του φιλόδοξου Σπαρτιατικού, που καίγεται για τη νίκη στο σημερινό ματς με τη Μεσσήνη. Ο κ. Χίος, που βρέθηκε στο στόχαστρο, ξέρει ότι υπάρχει μόνο η νίκη και ότι ενδεχόμενο αρνητικού αποτελέσματος φέρνει την ομάδα του πίσω. Δεν υπάρχουν προβλήματα και αυτό είναι ένα θετικό στοιχείο – ο Μαράντος αναμένεται να δώσει κανονικά το παρών, επιστρέφοντας από την πατρίδα του – όπως θετικό στοιχείο θα είναι και η παρουσία αρκετού κόσμου.
Όσον αφορά την ομάδα της Μεσσήνης, που δούλεψε έντονα, ακόμη και την περίοδο των εορτών, προκειμένου να αντεπεξέλθει στα συνεχόμενα δύσκολα παιχνίδια με Σπαρτιατικό, Δρομείς και Θουρία τα οποία θα δώσει από σήμερα και μέχρι το επόμενο Σαββατοκύριακο, θέλει το δίποντο της νίκης και υπάρχει αισιοδοξία ότι μπορεί να τα καταφέρει.
Διαιτητές του αγώνα ορίστηκαν οι  κ.κ. Ταβουλαρέας, Χαλουλάκος.

ΠΟΛΥΒΙΟΣ – ΔΡΟΜΕΙΣ (Δ.Σ. Μεγαλόπολης – 7.00 μ.μ.)
Μονόδρομος είναι η νίκη για τον Πολύβιο, που μετρά μόλις ένα θετικό αποτέλεσμα στους πρώτους πέντε αγώνες του. Εάν δεν τα καταφέρει και σήμερα, τότε γίνεται αυτομάτως ένα από τα φαβορί για τον υποβιβασμό. Το θετικό είναι ότι επιστρέφει ο Αντωνίου, ενώ και κάποιοι παίκτες που αντιμετώπιζαν προβλήματα (Μπάζιος, Σιδέρης) θα αγωνιστούν κανονικά.
Όσον αφορά τους Δρομείς, που βρίσκονται ψηλά στη βαθμολογία, όντας μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις, έχουν αποδείξει ότι μπορούν να τα καταφέρουν και να πάρουν το αποτέλεσμα που επιθυμούν. Κάποιες απουσίες που υπήρχαν στην περίοδο των εορτών «έσβησαν» αφού πλέον όλοι οι παίκτες είναι στη διάθεση του κ. Νόντα.
Διαιτητές του αγώνα ορίστηκαν οι κ.κ. Νάστος, Μπακετέας.

 


**********
Β΄ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ
Σήμερα το παιχνίδι της Αναγέννησης με τον Πήγασο

Το παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής του ομίλου Μεσσηνίας του πρωταθλήματος της Β΄ κατηγορίας μπάσκετ, ανάμεσα στην Αναγέννηση Παραλίας και τον Πήγασο Μάνης, το οποίο ολοκληρώνει το πρόγραμμα της αγωνιστικής, διεξάγεται σήμερα το απόγευμα στις 6.00 μ.μ. στο γήπεδο της Τέντας, με διαιτητές τους κ.κ. Σχοινά, Καρμοίρη. Η Αναγέννηση του Τίμου Πρίφτη, δείχνει να είναι το φαβορί, έχοντας άλλωστε να ξεπεράσει την ήττα στο ντέρμπι με τον Ευκλή, ωστόσο ο Πήγασος, που αγωνίζεται χωρίς άγχος, είναι ικανός να κάνει ζημιές.