Η κατάχρηση των λίγων έβαλε «λουκέτο» στο «χιλιόμετρο»

Η κατάχρηση των λίγων  έβαλε «λουκέτο» στο «χιλιόμετρο»

Η ασυνειδησία αρκετών Καλαματιανών να γεμίζουν κάθε απόγευμα, σχεδόν ασφυκτικά, το «χιλιόμετρο» με το αιτιολογικό της σωματικής άσκησης, ανάγκασε χθες το Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας να κατεβάσει μπάρες και να μην επιτρέπεται πλέον σε κανέναν που δεν είναι χρήστης η πρόσβαση.

Η κατάσταση, όμως, φαίνεται να ξεφεύγει και σε άλλα σημεία, όπως η κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, ο κεντρικός μόλος στο λιμάνι, αλλά και η Ναυαρίνου, όπου τις τελευταίες δύο μέρες υπήρξε αυξημένη προσέλευση πολιτών.

Κατάχρηση και πρόστιμα
Η κατάχρηση της δυνατότητας για «μετακίνηση 6» που προβλέπει τη σωματική άσκηση ή τη βόλτα με κατοικίδιο, αποδεικνύεται περίτρανα από το γεγονός ότι μόνο η Δημοτική Αστυνομία πραγματοποίησε χθες από το πρωί έως νωρίς το μεσημέρι 131 ελέγχους σε πολίτες στο κέντρο της Καλαμάτας και βεβαιώθηκε μία παράβαση.

Σε ό,τι αφορά τους ελέγχους από την Αστυνομία, σε επίπεδο Περιφέρειας την Πέμπτη βεβαιώθηκαν 102 παραβάσεις μετακίνησης, εκ των οποίων οι 24 στη Μεσσηνία. Χθες, από τις 6.00 το πρωί έως τις 3.00 μετά το μεσημέρι, βεβαιώθηκαν 9 παραβάσεις στη Μεσσηνία.

Πάντως, πηγές της Αστυνομίας συστήνουν στους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί, να μην κάνουν κατάχρηση των δυνατοτήτων που τους δίνονται, ενώ σωματική άσκηση ή βόλτα με το κατοικίδιο δεν μπορεί να γίνεται πολύ μακριά από την κατοικία δηλώνεται.

Έκλεισε το «χιλιόμετρο»
Στη χθεσινή ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, Κώστας Αθανασόπουλος, σημειώνει ότι, έπειτα από συνεννόηση με το δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο και τον κεντρικό λιμενάρχη Καλαμάτας, Νίκο Γιαννουλάτο, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου προχώρησε στη λήψη απόφασης προσωρινής απαγόρευσης κυκλοφορίας στο «χιλιόμετρο» από τις 8.00 μ.μ. χθες και μέχρι νεοτέρας.

Η απαγόρευση, όπως επισημαίνεται, κρίθηκε επιβεβλημένη, καθώς τις τελευταίες μέρες είχε παρατηρηθεί αυξημένη κίνηση πολιτών στο «χιλιόμετρο», παρά τα μέτρα για τον περιορισμό των μετακινήσεων στο πλαίσιο περιορισμού της εξάπλωσης της πανδημίας.

Από το μέτρο αυτό, πάντως, εξαιρούνται οι χρήστες του λιμένα, οι οποίοι θα πρέπει να λαμβάνουν σχετική άδεια από τη Λιμενική Αρχή.

Της Βίκυς Βετουλάκη