Διαμαρτύρονται οι σπουδαστές Βοηθών Νοσηλείας του ΔΙΕΚ του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Διαμαρτύρονται οι σπουδαστές Βοηθών  Νοσηλείας του ΔΙΕΚ του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Τη αγωνία τους για την απώλεια του β΄ εαρινού εξαμήνου του ΔΙΕΚ Βοηθών Νοσηλείας του Νοσοκομείου Καλαμάτας εκφράζουν με επιστολή διαμαρτυρίας τους οι σπουδαστές του. Μάλιστα, δεν είναι η πρώτη παρέμβαση που κάνουν στους αρμοδίους οι συγκεκριμένοι σπουδαστές, καθώς ενώ είχαν ξεκινήσει να κάνουν ηλεκτρονικά μαθήματα, αυτά διεκόπησαν.

Διακοπή μαθημάτων
Όπως αναφέρουν στη διαμαρτυρία τους, οι συγκεκριμένοι σπουδαστές είναι ηλικίας από 18 έως και 46 ετών και αποφάσισαν να κάνουν πραγματικότητα το όνειρό τους, για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο συνάνθρωπο.

Στις 11 Μαρτίου ανακοινώθηκε η διακοπή των μαθημάτων σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες λόγω Covid – 19. «Εμείς πήραμε την πρωτοβουλία και ζητήσαμε από τους καθηγητές μας να συνεχίσουμε τα μαθήματα μέσω τηλεδιασκέψεων. Το αίτημά μας, κατόπιν μεγάλης πίεσης, έγινε δεκτό, με αποτέλεσμα από τις 13 Μαρτίου τα μαθήματα να πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά με ιδιαίτερη επιτυχία», επισημαίνουν στην επιστολή, υπογραμμίζοντας ότι αυτό επικυρώθηκε και με εγκύκλιο της αρμόδιας Γ.Γ. του υπουργείου.

Στη συνέχεια, όμως, ενημερώθηκαν ότι τα ηλεκτρονικά μαθήματα διακόπτονται. Απευθύνθηκαν με επιστολή τους στο Σύλλογο Διδασκόντων, στο διοικητή του νοσοκομείου και στα υπουργεία Υγείας και Παιδείας και πήραν απαντήσεις μόνο από το υπουργείο Παιδείας και το Σύλλογο Διδασκόντων.

Με νέα επιστολή στη διοίκηση του νοσοκομείου ζήτησαν τη συνέχιση των μαθημάτων, αλλά έλαβαν την απάντηση ότι το Νοσοκομείο Καλαμάτας δεν μπορεί να αποφασίσει μεμονωμένα για τη λειτουργία μόνο του δικού του ΔΙΕΚ.

Ανισότητα
«Καταλήξαμε, λοιπόν, πάλι στο σημείο μηδέν, αφού ουδείς αναλαμβάνει την ευθύνη να απαντήσει τι μέλλει γενέσθαι με τις σπουδές μας. Η ουσία του προβλήματος είναι ότι οι καθηγητές των ΔΙΕΚ Νοσηλευτικής ανά την Ελλάδα βάσει εγκυκλίου του υπουργείου Υγείας έχουν επιταχθεί στα νοσοκομεία προς ενίσχυση του προσωπικού εξαιτίας του Covid 19. Ο καιρός περνά, ο Covid 19 παραμένει, το 6μηνό μας είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα χαθεί, αφού τα μαθήματα δε γίνονται, και κανείς από το υπουργείο Υγείας, στο οποίο διοικητικά υπαγόμαστε, δεν έχει προβλέψει τι θα γίνει με τον τελευταίο τροχό της αμάξης του, που είμαστε εμείς, οι εν δυνάμει Βοηθοί Νοσηλευτικής.

Είναι απαράδεκτο τόσο εμείς όσο και τόσοι άλλοι συνάδελφοί μας από όλη την Ελλάδα να εμπαιζόμαστε από τους αρμοδίους και να μας στερούν το δικαίωμα της μόρφωσης», υπογραμμίζουν, αναφέροντας πως σπουδαστές άλλων ΔΙΕΚ και άλλων ειδικοτήτων έχουν πρόσβαση σε ασύγχρονη εκπαίδευση, τονίζοντας ότι αυτό είναι ανισότητα.

Της Βίκυς Βετουλάκη