Νοσοκομείο Καλαμάτας: Έφθασε το φορητό ακτινολογικό μηχάνημα δωρεά του Ιδρύματος «Ιωάννη Κωστόπουλου»

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Έφθασε το φορητό ακτινολογικό μηχάνημα  δωρεά του Ιδρύματος «Ιωάννη Κωστόπουλου»

100 μοριακοί έλεγχοι ανάλυσης για κορωνοϊό έχουν γίνει μέχρι στιγμής

Σε δύο άξονες ο σχεδιασμός του νοσοκομείου για τους επόμενους μήνες

Στο Νοσοκομείο Καλαμάτας έφτασε χθες το φορητό ακτινολογικό μηχάνημα, αξίας 30.000 ευρώ, που αποτελεί το κυριότερο μέρος της συνολικής δωρεάς 50.000 ευρώ του Ιδρύματος «Ιωάννη Κωστόπουλου- Alpha Bank». Επίσης έφτασαν 8.000 μάσκες FFP2 από το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου», ως συνέχεια της προσφοράς υγειονομικού υλικού την προηγούμενη εβδομάδα. Παράλληλα, σε πλήρη λειτουργία έχει τεθεί το μηχάνημα μοριακής ανάλυσης PCR που προμηθεύτηκε το νοσοκομείο τους προηγούμενους μήνες. 

Όπως έκανε γνωστό ο διοικητής Γιώργος Μπέζος, μέχρι χθες είχαν πραγματοποιηθεί αναλύσεις σε περισσότερα από 100 δείγματα ασθενών με συμπτώματα ύποπτα για covid-19, που ήταν όλα αρνητικά. 

Ο κ. Μπέζος επισήμανε ότι η δυνατότητα μοριακού ελέγχου προσφέρει μεγάλη εξυπηρέτηση τόσο στους ασθενείς, που δεν ταλαιπωρούνται, όσο και στο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, που δεν έχει καθυστερήσεις. Πρόσθεσε ακόμη ότι από χθες που ξεκίνησαν και τα τακτικά χειρουργεία στο πλαίσιο του προεγχειρητικού ελέγχου, ελέγχονται και όλα αυτά τα περιστατικά. Εξέφρασε, δε, τις θερμές του ευχαριστίες σ’ όλους τους εργαζομένους στο χώρο των εργαστηρίων του νοσοκομείου.

Σε δύο άξονες ο σχεδιασμός της διοίκησης τους επόμενους μήνες

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο διοικητής του Νοσοκομείου Μεσσηνίας, Γιώργος Μπέζος, έκανε γνωστό ότι ο σχεδιασμός της διοίκησης θα κινηθεί πάνω σε δυο άξονες για τους επόμενους μήνες μέχρι τον Οκτώβριο, λαμβάνοντας υπ’ όψιν πάντα την παράμετρο του covid-19, στο πλαίσιο που ορίζεται από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας και την 6η ΥΠΕ.

Ο πρώτος άξονας, τόνισε, θα πρέπει να αφορά ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, που θα αποτελεί προϊόν διαλόγου με όλους τους αρμόδιους εμπλεκόμενους, και θα προσδιορίζει με σαφήνεια το ρόλο του Νοσοκομείου Καλαμάτας στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του covid-19. 

Σημείωσε πως, ανάλογα με το ποιος θα είναι ο ρόλος του (εάν παραμένει ο ίδιος ή κάποιος άλλος), θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσει μια σειρά καλά μελετημένων κινήσεων προετοιμασίας, επιπρόσθετων παρεμβάσεων και, κυρίως, ενίσχυση ιατρικού προσωπικού, προκειμένου από το φθινόπωρο το νοσηλευτικό ίδρυμα να είναι σε πολύ καλύτερο επίπεδο ετοιμότητας.

Ο δεύτερος άξονας περιλαμβάνει την ένταξη και ολοκλήρωση όλων εκείνων των έργων που είχε δρομολογήσει η Διοίκηση του νοσοκομείου και που λόγω κορωνοϊού «πάγωσαν»…

Του Κώστα Γαζούλη