Καλαμάτα: Η χειρότερη χρονιά από το 2008 σε ποσότητα βροχής…

Καλαμάτα: Η χειρότερη χρονιά από το  2008 σε ποσότητα βροχής…

Θα πούμε το νερό νεράκι

Ότι φέτος υπάρχει ενδεχόμενο να μείνει η Καλαμάτα αλλά και οι γύρω περιοχές από νερό είναι γνωστό και το έχουν τονίσει οι αρμόδιοι, που μάλιστα επιζητούν εναλλακτικές λύσεις υδροδότησης.
Πέραν, όμως, της στάθμης του νερού που βλέπουν οι υπηρεσίες να μειώνεται, ενδεικτικά είναι και τα νούμερα που δημοσίευσε ο Κώστας Μενούνος και έχουν να κάνουν με τις ποσότητες νερού που έπεσαν φέτος στην Καλαμάτα.


Ειδικότερα, όπως δείχνει σε διάγραμμα, την περίοδο από 1η Ιανουαρίου έως 31 Μαΐου, από το 2008 έως και σήμερα, φέτος στην πόλη ο υετός έφθασε μόλις τα 166,4 mm, ενώ πέρυσι το ίδιο διάστημα ήταν 665,8 mm.
Σίγουρα οι αριθμοί προβληματίζουν εδώ και καιρό τους αρμοδίους που ψάχνουν εναλλακτικούς τρόπους υδροδότησης, και αν δε βρεθούν, θα πούμε το νερό νεράκι.
Να σημειώσουμε εδώ ότι συνολικά ο Δήμος έχει ανάγκη από 33.513,72m3/ημέρα, εκ των οποίων τα 26.560,16 m3/ημέρα λαμβάνει από το Πήδημα (Σύνδεσμος) και τα 6.953,56 m3/ημέρα από δικές του γεωτρήσεις.
Σύνεση με τη χρήση του νερού πρέπει να δείξουμε κι εμείς, οι πολίτες, αφού όσο περισσότερο νερό σπαταλούμε, τόσο θα δυσκολεύει η κατάσταση.
Απλά να αναφέρουμε ότι οι Έλληνες ανήκουμε στην κατηγορία των πιο σπάταλων καταναλωτών νερού, καθώς σε κάθε έναν από μας αντιστοιχούν περίπου 2.400 κυβικά μέτρα το χρόνο, όταν ο παγκόσμιος μέσος όρος είναι 1.240 κυβικά μέτρα το χρόνο!
Π.Μπ.