Κατατέθηκε φάκελος για την αναγνώριση της ΔΟΕΠΕΛ ως εθνικού φορέα

Κατατέθηκε φάκελος για την αναγνώριση  της ΔΟΕΠΕΛ ως εθνικού φορέα

Δικαιωμένος αισθάνεται ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, μετά την κατάθεση αίτησης για την αναγνώρισή της ως Εθνικής της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Επιτραπέζιας Ελιάς.

Η αίτηση κατατέθηκε την Παρασκευή και η ΔΟΕΠΕΛ είναι μία από τις πολλές Διεπαγγελματικές Οργανώσεις που αποκτούν εθνική διάσταση μετά τις σχετικές παρεμβάσεις του κ. Βορίδη, ο οποίος στις 11 Δεκεμβρίου 2019 κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία με την οποία διευθετήθηκαν οριστικά ζητήματα που αφορούσαν στη νομική μορφή των Διεπαγγελματικών Οργανώσεων, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την αναγνώρισή τους σε εθνικό επίπεδο.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο, ο κ. Βορίδης, πέραν της συγκεκριμένης κανονιστικής ρύθμισης, συνεχίζει τις αλλεπάλληλες επαφές με τους εκπροσώπους των φορέων που απασχολούνται σε όλο το φάσμα της παραγωγής, της επεξεργασίας, της μεταποίησης, της τυποποίησης και της εμπορίας αγροτικών προϊόντων.

«Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας, η οποία κοινό στόχο έχει το άνοιγμα νέων αγορών για τα ποιοτικά προϊόντα μας, την αύξηση της προστιθέμενης αξίας τους και τη μεγιστοποίηση του εισοδήματος των παραγωγών», δήλωσε σχετικά ο κ. Βορίδης μετά και την ανακοίνωση κατάθεσης του φακέλου από τη ΔΟΕΠΕΛ.