Την ερχόμενη εβδομάδα γνωμοδοτεί το Περιφερειακό Συμβούλιο για το Καλαμάτα – Ριζόμυλος

Την ερχόμενη εβδομάδα γνωμοδοτεί το Περιφερειακό  Συμβούλιο για το Καλαμάτα – Ριζόμυλος

Σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, την ερχόμενη Δευτέρα 13 Ιουλίου, το Σώμα θα γνωμοδοτήσει σχετικά με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη βελτίωση και αναβάθμιση του υφιστάμενου δρόμου Καλαμάτα – Ριζόμυλος.

Να υπενθυμίσουμε ότι σε προηγούμενες δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είχε σχολιάσει ότι πρώτα θα καταλήξουν οι ενδιαφερόμενοι Δήμοι της Μεσσηνίας και στη συνέχεια θα έλθει προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο το θέμα της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τον οδικό άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος.

Ειδικότερα, είχε αναφέρει: “Η συζήτηση θα γίνει αφού αποφασίσουν πρώτα οι Δήμοι. Στη συνέχεια θα κληθούν οι δήμαρχοι στο Περιφερειακό Συμβούλιο να στηρίξουν τις απόψεις τους. Από την πλευρά μου, σε καμία περίπτωση -ασχέτως από τις προσωπικές μου απόψεις- δε θα σταθώ εμπόδιο να γίνει το όποιο έργο και μακάρι να γίνει το καλύτερο”.

Μάλιστα, είχε προσθέσει ότι το θέμα του οδικού άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη είναι κακό αν μπει στις μυλόπετρες του πολιτικαντισμού. Όπως είχε τονίσει, ωστόσο, “θα ληφθούν αποφάσεις σε πολιτικό επίπεδο, καθώς ως τώρα υπάρχουν εισηγήσεις μόνο από υπηρεσιακούς παράγοντες”.

Είχε απορρίψει, τέλος, ότι ο ίδιος έχει μεταβάλει άποψη ως προς τη χάραξη του δρόμου, σημειώνοντας ότι αν και παραμένει σταθερός και επανειλημμένα έχει εκφραστεί υπέρ της αποκαλούμενης παραλιακής χάραξης, δεν “πρόκειται να κάνουμε επανάσταση” αν επιλεγεί τελικά η προτεινόμενη αναβάθμιση του υφιστάμενου δρόμου. Όπως χαρακτηριστικά είχε σημειώσει, “είναι προτιμότερο ένα ‘κουτσό’ έργο από καθόλου έργο”.

Α.Π.