Δήμος Τριφυλίας: Αυτοψία εισαγγελέως στο Αλιμάκι

Δήμος Τριφυλίας: Αυτοψία εισαγγελέως στο Αλιμάκι

Για πέμπτη μέρα χθες καιγόταν ο παράνομος σκουπιδότοπος στο Αλιμάκι με συνέπεια τοξικό νέφος και καρκινογόνες διοξίνες να «πνίγουν» την περιοχή. Αυτοψία στο χώρο έκανε τις προηγούμενες μέρες και η εισαγγελέας Πρωτοδικών Κυπαρισσίας, ενώ έχει διαταχθεί προκαταρκτική έρευνα.

Χθες, οι δημοτικοί σύμβουλοι Τριφυλίας ενημερώθηκαν τηλεφωνικά για έκτακτη συνεδρίαση το βράδυ με θέμα τα σκουπίδια. Αργότερα, ενημερώθηκαν ότι δε θα διεξαχθεί έκτακτη συνεδρίαση.

Σημειώνεται ότι χθες το πρωί χωματουργικό μηχάνημα του Δήμου Τριφυλίας «επιχείρησε» να διαμορφώσει χώρο για προσωρινή εναπόθεση απορριμμάτων στον αποκατεστημένο παλιό ΧΑΔΑ Φιλιατρών, αλλά συνάντησε «μπλόκο» και αντιδράσεις αυτοδιοικητικών της Δ.Ε. Φιλιατρών.

Σε σύσκεψη αντιδημάρχων και στελεχών του Δήμου Τριφυλίας χθες το μεσημέρι εξετάστηκε το ενδεχόμενο μεταφοράς και απόθεσης των σκουπιδιών σε χώρο στην περιοχή του Αλιμακίου, κοντά στον παράνομο σκουπιδότοπο που καίγεται, για τον οποίο χώρο φέρεται πως έγινε επικοινωνία με το Δασαρχείο που δίνει το “ok”!

Το Δασαρχείο έχει αρμοδιότητα χωροθέτησης σκουπιδότοπου, έστω και προσωρινά, όμως; Ποια είναι εκ του νόμου η αρμόδια Αρχή για τη διαχείριση απορριμμάτων μετά την αποκομιδή τους;

Του Ηλία Γιαννόπουλου