Συνάντηση Νίκα -Βασιλόπουλου για το Καλαμάτα -Ριζόμυλος

Συνάντηση Νίκα -Βασιλόπουλου για το Καλαμάτα -Ριζόμυλος

Κοινή πορεία για την αναγκαιότητα  υλοποίησης του έργου

Προγραμματισμένη συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με το δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο, προχθές το μεσημέρι στην Τρίπολη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο δήμαρχος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας ενημέρωσε τον περιφερειάρχη σχετικά με το σύνολο των έργων που έχει ανάγκη η Καλαμάτα, όπως και για τις απόψεις της Δημοτικής Αρχής -αλλά και των συνδυασμών του Δημοτικού Συμβουλίου- επί της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του δρόμου Καλαμάτα – Ριζόμυλος.

Ας σημειωθεί ότι για το συγκεκριμένο θέμα ο περιφερειάρχης είχε σχετική έγγραφη ενημέρωση και από την πλευρά του Δήμου Μεσσήνης. “Δεν εμπλέκομαι στην τριβή που έχει δημιουργηθεί για το συγκεκριμένο έργο” σημείωσε από την πλευρά του ο περιφερειάρχης, που πρόσθεσε: “Είναι γνωστές από το παρελθόν οι απόψεις μου, καθώς εκτιμώ ότι το καλύτερο είναι η νότια ή η αποκαλούμενη παραλιακή χάραξη. Ωστόσο, ποτέ δεν είμαι της λογικής: ή όλα ή τίποτα” τόνισε ο Π. Νίκας.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αρχής για τη συνάντηση, “κοινή άποψη, όπως αυτή προέκυψε και κατά τη συζήτηση των Π. Νίκα – Θ. Βασιλόπουλου, η αναγκαιότητα υλοποίησης του έργου, με τις απαραίτητες σε κάθε περίπτωση τροποποιήσεις επί της ΜΠΕ.

Επίσης, ο περιφερειάρχης και ο δήμαρχος συζήτησαν σε άριστο κλίμα, για τα έργα που η Περιφέρεια προετοιμάζει να υλοποιήσει στην περιοχή του Δήμου, καθώς και για ζητήματα χρηματοδότησης έργων και μελετών του Δήμου, στο πλαίσιο της συνεργασίας που υπάρχει.

Ο δήμαρχος Θ. Βασιλόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση του περιφερειάρχη στα έως τώρα αιτήματα του Δήμου Καλαμάτας, υπογραμμίζοντας ότι η καλή συνεργασία θα συνεχιστεί”.