Επιστρέφουν στην δουλειά τους οι 5 απολυμένοι από το Άσυλο Ανιάτων με προσωρινή διαταγή

Επιστρέφουν στην δουλειά τους οι 5 απολυμένοι από το Άσυλο Ανιάτων με προσωρινή διαταγή

Με απόφαση του δικαστηρίου της Καλαμάτας οι απολυμένοι του ασύλου ανιάτων επιστρέφουν με προσωρινή διαταγή στην εργασία τους. Η απόφαση αυτή που πήρε το δικαστήριο σήμερα το πρωί, επιτρέπει ουσιαστικά στους 5 εργαζομένους να εργαστούν στο Άσυλο μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχει οριστεί να γίνει τον προσεχή Σεπτέμρβιο.

———————————————————————————————————————–

Να επιστρέψουν στη δουλειά τους μέχρι την εκδίκαση το Σεπτέμβριο των ασφαλιστικών μέτρων που έχουν καταθέσει ζήτησαν με προσωρινή διαταγή χθες οι πέντε απολυμένοι, μέσω του Σωματείου τους, από το Άσυλο Ανιάτων.

Μάλιστα, τη στιγμή της συζήτησης της προσωρινής διαταγής έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας υπήρχε διαμαρτυρία από το Σωματείο Εργαζομένων στο Ίδρυμα, με συμπαράσταση κι άλλων πολιτών.

Πρόσθετη παρέμβαση στη διαδικασία έκανε και το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.

Βιοποριστικό πρόβλημα

Εκ μέρους του Σωματείου Εργαζομένων στο Ίδρυμα Απόρων Ανιάτων «Η Στέγη της Εκκλησίας» ο κ. Παναγιώτης Φαββατάς εξήγησε ότι πέντε άτομα είναι άνεργα εδώ και 7 μήνες και αντιμετωπίζουν βιοποριστικό πρόβλημα. Τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει συζητούνται στις 8 Σεπτεμβρίου και είναι αδύνατο να επιβιώσουν υπό αυτές τις συνθήκες. Γι’ αυτό ζήτησαν προσωρινή διαταγή, η οποία συζητήθηκε χθες και σήμερα αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση.

«Ελπίζουμε η απόφαση να είναι θετική και να λυθεί το βιοποριστικό μας θέμα. Είμαστε πέντε εργαζόμενοι, τρεις άνδρες και δύο γυναίκες. Δουλεύαμε 20 χρόνια στα ιδρύματα της Μητρόπολης. Στις 2 Ιανουαρίου του 2020 απολυθήκαμε χωρίς να έχουμε δώσει κανένα δικαίωμα και ενώ ήμασταν  συνεπείς στα καθήκοντά μας», τόνισε ο κ. Φαββατάς.

Εκδικητικές απολύσεις

Χαρακτήρισε τις απολύσεις εκδικητικές, επειδή, όπως είπε, εκείνη την περίοδο απευθύνθηκαν στην Επιθεώρηση Εργασίας για τα αναδρομικά τους. Μάλιστα, στις 28 και 29 Δεκεμβρίου δημοσιεύθηκε η σύσταση του Σωματείου τους και μία ημέρα μετά το Δ.Σ. του ιδρύματος αποφάσισε τις απολύσεις τους.

Οι δε απολυμένοι είναι τρία μέλη της προσωρινής διοίκησης και δύο ιδρυτικά μέλη του Σωματείου.

Εκ μέρους του Εργατικού Κέντρου που έκανε πρόσθετη παρέμβαση υπέρ των εργαζομένων, η δικηγόρος Μαίρη Πλευριά εξήγησε ότι αρχικά τα ασφαλιστικά είχαν ορισθεί να συζητηθούν το Μάρτιο, όμως αναβλήθηκαν λόγω κορωνοϊού.

Όπως τόνισε η κα Πλευριά, η καταγγελία των συμβάσεων είναι καταχρηστική και άκυρη, καθώς οι εργαζόμενοι ήταν συνδικαλιστές, αλλά και εκδικητική.

Της Βίκυς Βετουλάκη