Επιβράβευση του ρόλου & ισχυρή εντολή από τις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας

Επιβράβευση του ρόλου & ισχυρή εντολή από τις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας

Μαζικά και δυναμικά έμποροι και επαγγελματίες ενίσχυσαν Σύλλογο και διοίκηση

Με μαζική και δυναμική συμμετοχή-ρεκόρ, που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, στις χθεσινές εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, έμποροι και επαγγελματίες της πόλης, δείχνοντας έμπρακτο ενδιαφέρον και στήριξη στο Σύλλογό τους, επιβράβευσαν τον παρεμβατικό ρόλο και ουσιώδη λόγο της διοίκησης στη θητεία από το 2018 και παρείχαν εμπιστοσύνη και ισχυρή εντολή!

Εμπιστοσύνη και ισχυρή εντολή στο εκλεγέν διοικητικό συμβούλιο, το οποίο με την ετυμηγορία των μελών του Συλλόγου απαρτίζεται από μέλη της προηγούμενης διοίκησης, για δράσεις και παρεμβάσεις για την τοπική αγορά και την τοπική κοινωνία, για τη σθεναρή διεκδίκηση και υποβολή προτάσεων και αιτημάτων για την πρόοδο, ως έχει και η επωνυμία του Συλλόγου, με διαρκή στόχο την ανάπτυξη!

Ουσιαστικά, επανεξελέγησαν όλα τα μέλη της διοίκησης από το 2018, που ήταν εκ νέου υποψήφια, καθώς και οι πρώην πρόεδρος και αντιπρόεδρος της θητείας του Δ.Σ. που ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2016 αλλά αργότερα παραιτήθηκαν.

Οι εκλογές διεξήχθησαν στη Βιβλιοθήκη του Γυμνασίου Κυπαρισσίας, τηρώντας απαρέγκλιτα όλα τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας, με πρόεδρο στην Εφορευτική Επιτροπή τη δικηγόρο του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας, Σοφία Σταθοπούλου και μέλη την Κασσιανή-Κωνσταντίνα Δρούλια και την Καλλιόπη Γιαννικοπούλου.

Στις εκλογές ψήφισαν 215 έμποροι κι επαγγελματίες όλων των κλάδων, κατά 37 περισσότεροι από το 2016 «σπάζοντας» εκείνο το ρεκόρ συμμετοχής.

Το γεγονός της μαζικής και δυναμικής συμμετοχής, μάλιστα, είναι άκρως αισιόδοξο για την πορεία του Συλλόγου, ως θεσμού και αυθεντικού εκπροσώπου του εμπορικού κι επαγγελματικού κόσμου της τοπικής αγοράς της Κυπαρισσίας.

Με τη συμμετοχή-ρεκόρ στις χθεσινές εκλογές, ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας μπήκε σε μια νέα εποχή δράσης και προσφοράς την οποία καλείται η εκλεγείσα διοίκηση να εντείνει και διευρύνει με σοβαρότητα, σύνεση, άμεση επαφή με την πραγματικότητα και τα δεδομένα της κάθε περιόδου και με απόλυτη προσήλωση στο θεσμό που υπηρετεί.

Απέναντι σε κάθε τι και καθέναν που προσβάλει και μειώνει την αγορά της Κυπαρισσίας και τον εμπορικό κόσμο ως ανθρώπους του επιχειρείν και ως προσωπικότητες.
Δίπλα σε αγωνίες, ανησυχίες και προβλήματα εμπόρων κι επαγγελματιών.
Μπροστά σε αγώνες, διεκδικήσεις, προτάσεις και αιτήματα της τοπικής αγοράς και κοινωνίας.

Στο νέο Δ.Σ. εξελέγησαν κατά σειρά ψήφων οι: Δημήτρης Τερζής με 116, Άρης (Αριστομένης) Παναγιωτόπουλος με 104, Σπύρος (Σπυρίδων) Χηνόπουλος με 103, Δημήτρης Τσάγκος με 90, Δημήτρης Αβδάλας με 85, Ελένη Κουρέτα – Μαντζούνη με 76 και Νίκος Μπούκαλης με 74. Ακόμη έλαβαν: Φωτεινή Παπαδοπούλου 63, Αναστάσιος Γκόγκας 51, Αναστάσιος Τσιμπλής 42, Δημήτρης Γιαννόπουλος 40, Χαρά Παπαδοπούλου 31, Κωνσταντίνος Αδαμόπουλος 24, Μαρία Λουδάρου 17, Παναγιώτης Λαμπρόπουλος 15 και Κώστας Μπαρμπαγιάννης 12. Στη νέα Εξελεγκτική Επιτροπή εξελέγησαν οι Ανδρέας Παπακυριακόπουλος με 112 και Κωνσταντίνα Σκορδίλη με 52.

Η μαζική συμμετοχή είχε ως αποτέλεσμα να εκλεγούν 4 αντιπρόσωποι στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος και μόλις για δέκα περίπου περισσότερους ψηφίσαντες δεν εξελέγη και 5ος αντιπρόσωπος.

Οι αντιπρόσωποι που εξελέγησαν στην Ομοσπονδία είναι οι: Δημήτρης Τερζής με 99 σταυρούς προτίμησης, Σπύρος Χηνόπουλος με 95, Άρης Παναγιωτόπουλος με 88 και Δημήτρης Αβδάλας με 86.

Ακόμη έλαβαν Νίκος Μπούκαλης 71, Αναστάσιος Τσιμπλής 42, Δημήτριος Καρυτινός 38, Κωνσταντίνος Αδαμόπουλος 17 και Δέσποινα Ασημακοπούλου 16.

Του Ηλία Γιαννόπουλου