Ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις στο δασικό οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας

Ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις στο δασικό οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας

Σημαντική φέτος η συμβολή των μηχανημάτων της περιφερειακής ενότητας

Με πολύ καλό ρυθμό, εξελίσσονται οι εργασίες συντήρησης του δασικού οδικού δικτύου, τόσο στο σύμπλεγμα του Ταϋγέτου, όσο και στο δάσος της Βασιλικής. Ο Δασάρχης Καλαμάτας Σπύρος Κατσίποδας, δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τις εργασίες που έχουν γίνει φέτος. Μάλιστα, εξήρε ιδιαίτερα την εφετινή προσφορά της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας σε μηχανήματα για τον καθαρισμό του δασικού δικτύου και μίλησε για μια πολύ καλή συνεργασία στον τομέα αυτό.

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια φέτος έχει συντάξει σχέδιο προγραμματικής σύμβασης, το οποίο έχει σταλεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση γα να χρηματοδοτήσει τις Δασικές Υπηρεσίες της Μεσσηνίας με το ποσό των 70.000 ευρώ για τη συντήρηση του δασικού οδικού δικτύου. Οι δασικές υπηρεσίες της Μεσσηνίας έχουν γνωμοδοτήσει θετικά για τη σύμβαση και  αναμένεται η έγκρισή της από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση .

Ταΰγετος

Ο κ. Κατσίποδας, για την περιοχή του Ταϋγέτου, σημείωσε ότι οι συντηρήσεις πάνε πολύ καλά φέτος. «Οι εργασίες στον Ταΰγετο σχεδόν τελειώνουν. Η εργολαβία εξελίσσεται και έχει εκτελεστεί το 80% του έργου. Ανοίχτηκαν όλοι οι δρόμοι. Στον Ταΰγετο συνδράμει φέτος για πρώτη φορά ενεργά και η περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας. Μας έχει διαθέσει ένα φορτωτή και ένα γκρέιντερ εδώ και ένα μήνα περίπου και σε συνεργασία και με το δικό μας μηχάνημα και γίνεται συντήρηση», πρόσθεσε.

Δάσος Βασιλικής

Σε ό,τι αφορά το δάσος της Βασιλικής, ο Δασάρχης Καλαμάτας σημείωσε ότι εδώ και 10 ημέρες έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος και καθαρίζει τους δασικούς δρόμους. Μάλιστα, και γι΄ αυτά τα έργα η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας θα στείλει το γκρέιντερ για να γίνουν εργασίες καθαρισμού στον κεντρικό δρόμο και στο δρόμο Μηλιά – Γιάτρισσα. Μηχάνημα θα στείλει στην περιοχή και το Δασαρχείο Καλαμάτας.

«Από θέμα συντηρήσεων έχουμε πάει πολύ καλά. Έχει βοηθήσει σημαντικά η Περιφέρεια σε όλες τις δασικές περιοχές των νομών με τα μηχανήματά της. Είναι σε πολύ ικανοποιητικό σημείο οι δρόμοι μας φέτος. Επίσης, και στο δασικό δρόμο προς το Καταφύγιο Πουλιτσίου στο Δήμο Μεσσήνης η συντήρηση έχει γίνει από την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας με μπουλντόζα και γκρέιντερ», κατέληξε ο κ. Κατσίποδας. 

Της Βίκυς Βετουλάκη