Ηλιοβασίλεμα Κυπαρισσίας: Κέρδισε σε διαγωνισμό καλλιτεχνικής φωτογραφίας στο Instagram!

Ηλιοβασίλεμα Κυπαρισσίας: Κέρδισε σε διαγωνισμό καλλιτεχνικής  φωτογραφίας στο Instagram!

Πρέσβειρα της Κυπαρισσίας η Κατερίνα Δρούλια

Το ηλιοβασίλεμα στο λιμάνι Κυπαρισσίας, που φωτογράφισε η φιλόλογος, μέλος του CIOFF® Ελλάδος (Διεθνές Συμβούλιο Διοργανωτών Εκδηλώσεων Λαϊκού Πολιτισμού και Παραδοσιακών Τεχνών | Εταίρος της UNESCO – ICH ), μέλος του CID/Unesco και γενική γραμματέας του ΜΕΣΚ, Κατερίνα Δρούλια, κέρδισε σε διαγωνισμό καλλιτεχνικής φωτογραφίας στο Instagram!

Ο λογαριασμός Mariela Mentizi Photography στο Instagram δημιουργήθηκε με σκοπό να παρουσιάσει η δημιουργός κάποιες από τις φωτογραφίες της που αναδεικνύουν την ομορφιά που μπορείς να βρεις ακόμα και στα πιο μικρά και φαινομενικά ασήμαντα πράγματα. Υπάρχει δε και σελίδα στο Facebook: Mariela Mentizi Photography.

Σειρά διαγωνισμών φωτογραφίας ξεκίνησε, λοιπόν, στο Instagram μέσω του λογαριασμού Mariela Mentizi Photography. Στον πρώτο διαγωνισμό το θέμα ήταν ελεύθερο. Λόγω της πολύ μεγάλης ανταπόκρισης των χρηστών, δεκτές έγιναν μόνο οι πρώτες 64 συμμετοχές. Οι 64 φωτογραφίες χωρίστηκαν σε 4 ομάδες και διαγωνίστηκαν ανά ζεύγη τα οποία σχηματίστηκαν κατόπιν κλήρωσης. Οι νικητές πέρασαν στη φάση Β, έπειτα στη φάση Γ, στα προημιτελικά, στα ημιτελικά και 2 φωτογραφίες έφτασαν στο μεγάλο τελικό. Όλα τα ζευγάρια σχηματίστηκαν έπειτα από κλήρωση και οι ίδιοι οι followers του λογαριασμού ήταν αυτοί που ψήφισαν για κάθε ζευγάρι. Οι χρήστες που κατέκτησαν τις 3 πρώτες θέσεις θα λάβουν αναμνηστική βεβαίωση, ενώ σε επόμενους διαγωνισμούς θα υπάρχουν και αναμνηστικά έπαθλα.

Η Κατερίνα Δρούλια, πρέσβειρα του τόπου μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, πέρασε όλες τις φάσεις κι έφτασε στο μεγάλο τελικό, όπου και επικράτησε με 62%! Το ηλιοβασίλεμα στο λιμάνι της Κυπαρισσίας στην πρώτη αναμέτρηση επικράτησε με 93% και πέρασε στη β’ φάση του διαγωνισμού. Ακολούθως επικράτησε φτάνοντας στον τελικό, όπου και κατέκτησε την 1η θέση!

Η Κατερίνα Δρούλια σημείωσε στο «Θ» ότι «θα ήθελα να χαρίσω τη νίκη αυτή και να εκφράσω άπειρα ευχαριστώ σε όλους, αλλά και τον καθένα χωριστά που στήριξαν τη συμμετοχή μου στο διαγωνισμό αυτό, με το υπέροχο ηλιοβασίλεμα της πόλης μας! Άγνωστοι, αλλά και γνωστοί από όλη τη Ελλάδα και το εξωτερικό, συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι, συνεργάτες, συμπολίτες! Η συμπαράσταση όλων τους ήταν συγκινητική. Όπως άκρως συγκινητικά ήταν και  τα μηνύματα αγάπης και συμπαράστασης που δέχτηκα τις τελευταίες μέρες από τους μαθητές και μαθήτριές μου των τελευταίων 12 χρόνων που εργάζομαι στην πόλη μας! Αυτό που με χαροποιεί ιδιαίτερα είναι ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία η πόλη μας και το ηλιοβασίλεμά μας έγινε γνωστό σε ευρύτατο κοινό ως ένας μαγευτικός προορισμός!».

Του Ηλία Γιαννόπουλου