Μετά από 15 χρόνια επαναλειτουργεί το τμήμα μπάσκετ του Απόλλωνα Καλαμάτας!

Μετά από 15 χρόνια επαναλειτουργεί το τμήμα μπάσκετ του Απόλλωνα Καλαμάτας!

Συνέντευξη Τύπου έδωσε προχθές το βράδυ σε καφέ της πόλης η διοίκηση του Απόλλωνα Καλαμάτας και η αφορμή ήταν ιδιαίτερα ευχάριστη, καθώς ανακοινώθηκε η επανασύσταση του τμήματος μπάσκετ του συλλόγου που σταμάτησε τη λειτουργία του το 2005, έχοντας επιτύχει διακρίσεις και τίτλους σε επίπεδο ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, αλλά και ξεχωρίσει πανελλήνια με την ομάδα παίδων.

Υπεύθυνος τόσο των ακαδημιών όσο και της ανδρικής ομάδας αναλαμβάνει ο παλιός παίκτης Τάκης Γιαννακόπουλος (τηλ. 6944-593880), ενώ το επόμενο διάστημα αναμένονται λεπτομερέστερες ανακοινώσεις για τη στελέχωση και τις ώρες προπόνησης (τα τμήματα υποδομής υπάρχει φιλοδοξία να ξεκινήσουν προπονήσεις το προσεχές Σαββατοκύριακο).

Ο γενικός γραμματέας του συλλόγου Παναγιώτης Λυμπέρης, ανοίγοντας τη συνέντευξη της Δευτέρας, έκανε λόγο για αναδιοργάνωση της «οικογένειας» του Απόλλωνα που μεγαλώνει με την επανίδρυση του τμήματος μπάσκετ, χάρις στην προσπάθεια παλαίμαχων παικτών. «Τιμή γι’ αυτούς που τιμούν το σύλλογο και τιμή για το σύλλογο ότι οι παλαίμαχοι είναι κοντά στον σύλλογο, τον οποίο αγάπησαν και τους ανέδειξε», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Λυμπέρης.

Ο πρόεδρος Φώτης Μάνθος καλωσόρισε την πρωτοβουλία που μαζί με το βόλεϊ και το ποδόσφαιρο συμβάλει στην προσπάθεια προόδου και ευχήθηκε το νέο τμήμα να ακολουθήσει την άριστη πορεία των ομάδων βόλεϊ και ποδοσφαίρου.

Ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας και παράγοντας του Απόλλωνα Τάκης Βασιλόπουλος, ανέφερε ότι ο σύλλογος δυναμώνει με το τμήμα μπάσκετ και η ιστορία του επεκτείνεται, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η νέα ομάδα θα ακολουθήσει τον δρόμο των επιτυχιών του βόλεϊ και του ποδοσφαίρου. Επιπλέον εξέφρασε την πεποίθηση ότι στο μέλλον θα ακολουθήσει η λειτουργία κι άλλων τμημάτων στο πλαίσιο του συλλόγου, με απαραίτητη προϋπόθεση όμως την ολοκλήρωση του ποδοσφαιρικού γηπέδου και των βοηθητικών χώρων, στο Ασπρόχωμα.

Με τη σειρά του το μέλος του ΔΣ Κώστας Κούβελας τόνισε ότι ήταν ομόφωνη η απόφαση αποδοχής από πλευράς διοίκησης της πρότασης που έκαναν πρόσφατα παλαίμαχοι παίκτες μπάσκετ του συλλόγου και μέσα από το νέο τμήμα θα δοθεί η ευκαιρία να ακουστεί ακόμη περισσότερο το όνομα του Απόλλωνα και να ενισχυθεί περαιτέρω ο αθλητισμός.

Ο Τάκης Γιαννακόπουλος εκμυστηρεύτηκε ότι η πρωτοβουλία ανήκει σε μια παρέα φίλων που ξεκίνησε να παίζει από 7-8 ετών και μέχρι τα 18 πέρασε από όλα τα τμήματα του Απόλλωνα, από το μίνι έως το ανδρικό, παραμένοντας δεμένη και αγαπημένη έως σήμερα, αναπολώντας σε κάθε συνάντηση τα ωραία χρόνια στην ομάδα και εκφράζοντας την επιθυμία ξαναλειτουργίας του τμήματος-κάτι που εντάθηκε τα τελευταία 2-3 χρόνια έως την τωρινή απόφαση να γίνει πράξη. Κάλεσε τους παλιούς Απολλωνιστές να στηρίξουν το νέο ξεκίνημα, εξηγώντας ότι μεγάλος βάρος θα δοθεί Ακαδημίες, όπου «Με σκληρή δουλειά και ταπεινότητα εκτός από τα μυστικά του μπάσκετ τα παιδιά θα διδάσκονται αξίες ζωής όπως ομαδικότητα, σεβασμό, ευγένεια, πειθαρχία, ευθύνη και κατανόηση» και με στόχο «Σε λίγα χρόνια η ομάδα να στηρίζεται σε δικά της παιδιά που θα αναδειχθούν από τα σπλάχνα της και θα την έχουν αγαπήσει πραγματικά».

Τέλος, ο κ. Γιαννακόπουλος ευχαρίστησε το ΔΣ του Απόλλωνα, καθώς επίσης την Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου και τον αντιπρόεδρό της Γιάννη Κουτραφούρη.

Η υπεύθυνη του τμήματος βόλεϊ του Απόλλωνα, Βίκυ Καραμπάτσου, εξέφρασε τη χαρά της που ο σύλλογος αποκτά ένα ακόμη τμήμα ικανό να προσφέρει κι άλλες επιτυχίες στον αθλητισμό, με εγγύηση ευόδωσης τα δείγματα γραφής που έχουν δώσει μέσα στο γήπεδο οι πρωτεργάτες της επανασύστασης του τμήματος μπάσκετ που, όπως είπε, έχουν να προσφέρουν πάρα πολλά στα παιδιά, ακολουθώντας τη φιλοσοφία που και η ίδια με τους συνεργάτες της εφαρμόζει στον χώρο του φιλέ, δηλαδή την ανάδειξη παιδιών μέσα από ακαδημίες για στελέχωση των μεγάλων ομάδων.

Επ’ ευκαιρίας υπενθύμισε ότι οι ακαδημίες βόλεϊ του Απόλλωνα ξεκίνησαν τις προπονήσεις, οι οποίες συνεχίζονται κάθε Σαββατοκύριακο στις 10 π.μ. στο Κλειστό της Παραλίας, υπό τις οδηγίες της έμπειρης προπονήτριας Βιβής Τασιοπούλου.

Να λειτουργήσει φέτος το νέο προπονητήριο και να αξιοποιηθούν τα σχολεία

Τέλος, ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα, μετά από σχετική ερώτηση, τόνισε ότι έχει δρομολογηθεί και πρέπει πάση θυσία να λειτουργήσει φέτος το νέο προπονητήριο στο βόρειο τμήμα Στάδιο της Παραλίας, για το οποίο έχει ήδη ολοκληρωθεί η μελέτη. Επιπλέον υπερθεμάτισε στην πρόταση της Βίκυς Καραμπάτσου να αξιοποιηθεί ο νέος νόμος Αυγενάκη που δίνει τη δυνατότητα για μικρά προπονητήρια στα σχολεία.

Χ.Ε.