Ταξί Καλαμάτας: Οικονομική «ανάσα» έδωσε ο Αύγουστος, αλλά μικρή

Ταξί Καλαμάτας: Οικονομική «ανάσα» έδωσε   ο Αύγουστος, αλλά μικρή

Οι επιβάτες πλέον συμμοφώνονται με τα μέτρα προστασίας 

«Μιαν ανάσα» από την κίνηση του καλοκαιρού πήραν ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί της Καλαμάτας, όμως τώρα έχει αρχίσει να μειώνεται πάλι και οι αυτοκινητιστές ανησυχούν για το πώς θα εξελιχθεί η υγειονομική κρίση.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Ραδιοταξί Καλαμάτας Θανάσης Φωτόπουλος, τα μέτρα προστασίας που λαμβάνουν όλα τα ταξί είναι αυξημένα και ο κόσμος μπορεί να τους εμπιστεύεται απόλυτα.

Τακτικές απολυμάνσεις

Κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της υγειονομικής κρίσης αρκετά ταξί ακινητοποιήθηκαν από τους ιδιοκτήτες, καθώς η πτώση της κίνησης ήταν κατακόρυφη. 

Πλέον όλα τα ταξί, μετά και την άρση του lockdown, εργάζονται κανονικά. Λιγότερο τον Ιούλιο και περισσότερο τον Αύγουστο υπήρξε αύξηση στην επιβατική κίνηση, αλλά φυσικά δεν αρκεί για να καλυφθεί η ζημιά του προηγούμενου χρονικού διαστήματος.

Τώρα η κίνηση, όπως σημείωσε ο κ. Φωτόπουλος, έχει εκ νέου μειωθεί σημαντικά, με μία τάση συνεχόμενης μείωσης. «Αυτό που χρειάζεται είναι να κινηθεί χρήμα στην αγορά. Να κινηθούν όλα τα επαγγέλματα, γιατί όλα είναι μια αλυσίδα», πρόσθεσε.

Ιδιαίτερα δε, υπογράμμισε ότι από την πρώτη στιγμή τηρούνται πιστά τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού. Όπως διευκρίνισε, γίνονται απολυμάνσεις των οχημάτων τους κάθε 10 μέρες, ενώ λαμβάνουν κάθε πρόσθετο μέτρο που θεωρούν πρόσφορο για την προστασία των ιδίων και των πελατών.

Σε ό,τι αφορά τον κόσμο και το πώς ανταποκρίνεται στα μέτρα όταν μπαίνει σε ένα ταξί, όπως η χρήση μάσκας, ο κ. Φωτόπουλος σημείωσε ότι στις αρχές δεν ήταν όλοι συνεργάσιμοι, αλλά τώρα άπαντες έχουν συμμορφωθεί και δεν παρατηρείται κάποιο πρόβλημα. 

Της Βίκυς Βετουλάκη