Χωρίς ελαφρυντικά η συμμετοχή του Δ. Κουκούτση στην εγκληματική οργνάνωση

Χωρίς ελαφρυντικά η συμμετοχή του Δ. Κουκούτση στην εγκληματική οργνάνωση

“Βαραίνει” το κλίμα στη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας…

Κρίσιμη η χθεσινή μέρα για την πορεία της δίκης της Χρυσής Αυγής. Η απόφαση του δικαστηρίου για τα ελαφρυντικά εξαιρεί από κάθε ελαφρυντική περίσταση όλους τους καταδικασθέντες για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και τους περισσότερους για ένταξη εγκληματικής οργάνωσης.

Συγκεκριμένα κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίστηκε στους: Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Αρτέμη Ματθαιόπουλο, Ηλία Παναγιώταρο, Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό και Γιώργο Γερμενή. Οι δε ποινές κάθειρξης θα κυμανθούν από 5 έως 15 χρόνια.

Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίστηκε και στους: Ελένη Ζαρούλια, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Αντώνη Γρέγο, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Νίκο Κούζηλο και Δημήτρη Κουκούτση, στους οποίους η ποινή θα κυμαίνεται από 5 έως 10 χρόνια.

Η παραπάνω εξέλιξη, ειδικότερα με την απόφαση για τον Δημήτρη Κουκούτση, δημιουργεί περαιτέρω προβλήματα στη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας. Κι αυτό, γιατί όταν αποφάσισε να συνεργαστεί μαζί του δεν ήταν αμνήμων. Τα στελέχη της δεν έχουν το ελαφρυντικό ότι δε γνώριζαν.  Να γιατί είναι τεράστιο το βάρος της απόφασης να συνεργαστεί μαζί του. 

Η ανεκτικότητα που έδειξαν έναντι του νεοναζιστικού μορφώματος τόσο αυτή όσο και ο συνδυασμός της σημερινής (πλέον) διοικήτριας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας Ελένης Αλειφέρη, μια και συνυπάρχουν στη διοίκηση του Δήμου Καλαμάτας, είναι ανεξήγητη. Εκτός και αν στο δρόμο για την εξουσία τα πάντα επιτρέπονται. Ακόμα και η… παρά φύση συνεργασίες…

Και κάτι για το τέλος. Πρέπει να υπάρξει από όλους τους παραπάνω μια καθαρή εξήγηση. Γιατί όπως γνωρίζουν, σύμφωνα και με τον Μάνο Χατζιδάκι, όταν το πρόσωπο του τέρατος πάψει να μας τρομάζει, τότε πρέπει να φοβόμαστε… γιατί αυτό σημαίνει ότι έχουμε αρχίσει να του μοιάζουμε…

Α.Π.