Μαζική η συμμετοχή των μελών στις εκλογές των ΔΕΥΑ Μεσσηνίας

Μαζική η συμμετοχή των μελών στις εκλογές των ΔΕΥΑ Μεσσηνίας

Με αφορμή τις πρόσφατες εκλογές στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας το Σωματείο Εργαζομένων χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή των μελών του. Οι εκλογές έγιναν στις 4 ΔΕΥΑ Μεσσηνίας και συγκεκριμένα την Τρίτη 3/11/2020 στα συνεργεία της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, την Τετάρτη 4/11 στα γραφεία του Βιολογικού της ΔΕΥΑ Πύλου, την Πέμπτη 5/11 στα γραφεία της ΔΕΥΑ Τριφυλίας και την Παρασκευή 6/11 στα γραφεία της ΔΕΥΑ Μεσσήνης.

Σε σύνολο εργαζομένων 194, ψήφισαν 156 (ποσοστό συμμετοχής 80,41%). Με το αποτέλεσμα αυτό το Σωματείο εκπροσωπείται στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας με 6 αντιπροσώπους και στην Ομοσπονδία ΠΟΕ ΔΕΥΑ με 8 αντιπροσώπους, έναντι 4 και 5 αντίστοιχα των προηγούμενων χρόνων.

Με αφορμή την εκλογική διαδικασία και τη μαζική συμμετοχή το Σωματείο με ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι “η προσέλευση τόσο στις εκλογές όσο και στη γενική συνέλευση δίνει δύναμη στο Σωματείο να αγωνιστεί κάτω από καλύτερες προϋποθέσεις για τον ταξικό προσανατολισμό του συνδικαλιστικού κινήματος, ενισχύοντας τις δυνάμεις που αγωνίζονται για την αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων και για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος, ενάντια στις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.

Κάτω από τις νέες συνθήκες που δημιουργούνται από το δεύτερο κύμα πανδημίας, το σωματείο μας δεν αναστέλλει τη δράση του, αλλά την προσαρμόζει λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και θα κληθεί το επόμενο διάστημα να δώσει σκληρούς αγώνες για τη διαφύλαξη των όποιων κεκτημένων έχουν παραμείνει.

Θα κληθούμε να δώσουμε αγώνες για την ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας και της ασφάλισης. Θα κληθούμε να διαφυλάξουμε το οκτάωρο και τα εργασιακά μας δικαιώματα που με σκληρούς αγώνες έχουμε κατακτήσει. Θα κληθούμε να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας από το νέο πτωχευτικό κώδικα, θα κληθούμε να αντιπαλεύσουμε το νέο συνδικαλιστικό νόμο που αφορά στις εργασιακές μας κατακτήσεις (8ωρο, υπερωρίες σταθερό ωράριο εργασίας, τροποποίηση του συνδικαλιστικού νόμου που βάζει ακόμα περισσότερα εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση και στη λειτουργία των σωματείων).

Τέλος, στο άμεσο μέλλον θα κληθούμε να δώσουμε τη μάχη: Για τη μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων μας που εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Μάχη που θα δώσουμε τόσο σε νομικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο. Για τη διαφύλαξη των ΔΕΥΑ που κινδυνεύουν από διάλυση και συγχώνευση σε περιφερειακό επίπεδο. Στο σύστημα που ζούμε η διάλυση και συγχώνευση οδηγεί στην ιδιωτικοποίηση, με ό,τι αυτό σημαίνει τόσο για τις εργασιακές μας σχέσεις όσο και για την πρόσβαση στα δίκτυα ύδρευσης των συμπολιτών μας που θα βρίσκονται σε πραγματική οικονομική αδυναμία”.