Ζαχαρίας Κανελλόπουλος: «Αίσιο πέρας πολυετούς και επίμονης προσπάθειας Περιφέρειας, Δήμου, Λιμενικού Ταμείου»

Ζαχαρίας Κανελλόπουλος: «Αίσιο πέρας πολυετούς και επίμονης προσπάθειας Περιφέρειας, Δήμου, Λιμενικού Ταμείου»

«Τα έργα είναι συνέχεια μιας συλλογικής προσπάθειας πολλών ετών» τονίζει για Αλιευτικό Μαραθόπολης και λιμάνι Κυπαρισσίας

Σε αίσιο πέρας μιας πολυετούς και επίμονης προσπάθειας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Τριφυλίας και του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας, σχετικά με το Αλιευτικό Καταφύγιο Μαραθόπολης αναφέρεται σε δημοσίευσή του στο facebook ο πρώην πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου και πρώην δημοτικός σύμβουλος Τριφυλίας (που ήταν υποψήφιος με το συνδυασμό Λεβεντάκη), Ζαχαρίας Κανελλόπουλος. Αναλυτικά στη δημοσίευση του κ. Κανελλόπουλου αναγράφεται επί λέξει: «Η προγραμματική σύμβαση για την οριστική αποκατάσταση του Αλιευτικού Καταφυγίου Μαραθούπολης, που υπεγράφη σήμερα, εδώ στην Κυπαρισσία, μεταξύ των αντισυμβαλλόμενων μερών, σηματοδοτεί, αφενός, το αίσιο πέρας μιας πολυετούς και επίμονης προσπάθειας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Τριφυλίας και του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας, του οποίου είχα την τιμή να είμαι πρόεδρος μέχρι πρότινος (από 26 Σεπτεμβρίου 2015 έως 31 Μαρτίου 2020) και, αφετέρου, την έναρξη των εργασιών ενός μεγάλου έργου πνοής και ανάπτυξης για την Τριφυλία, ύψους 5.388.580,64 ευρώ.

Παράλληλα, εξασφαλίστηκε γενναία χρηματοδότηση, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, για τη συνέχιση των έργων αποκατάστασης του λιμένος Κυπαρισσίας (Γ’ φάση), που συγκεκριμένα είναι το έργο “Η επισκευή του Κρηπιδώματος του παλαιού προσήνεμου μόλου λιμένος Κυπαρισσίας”, προϋπολογισμού 3.500.000 ευρώ. Το λιμάνι της Κυπαρισσίας και το αλιευτικό καταφύγιο της Μαραθούπολης αποτελούν σημαντικούς πυλώνες οικονομικής και τουριστικής ανάπτυξης του τόπου μας. Τα έργα αυτά είναι συνέχεια μιας συλλογικής προσπάθειας πολλών ετών, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας και του Δήμου Τριφυλίας. Εύχομαι ευόδωση των εργασιών και ταχεία αποπεράτωση των έργων».