Καλαμάτα: Πιστολάκια και ψαλίδια πήραν «φωτιά» από χθες

Καλαμάτα: Πιστολάκια και ψαλίδια πήραν «φωτιά» από χθες

«Φωτιά» πήραν από χθες πιστολάκια και ψαλίδια, με τα κομμωτήρια να ανοίγουν με αυστηρούς όρους και μέτρα. Η δε ανταπόκριση του κόσμου, όπως ήταν αναμενόμενο, μεγάλη.

Όπως σημείωσε και η πρόεδρος του Συλλόγου Κουρέων – Κομμωτών Μεσσηνίας, Κέλλυ Φερέτου, η ανταπόκριση του κόσμου είναι ιδιαίτερα θετική, ενώ εδώ και μέρες είχαν αρχίσει να δέχονται τηλεφωνήματα για ραντεβού.

Αυτό που είναι πολύ σημαντικό, όπως τόνισε, είναι ότι ο κόσμος έχει κατανόηση, καταλαβαίνει τις δυσκολίες και διευκολύνει τους κομμωτές και τους κουρείς με τις ώρες και τις μέρες που είναι διαθέσιμες.

Τα περίεργα
Πλέον έχει κοινοποιηθεί και το ΦΕΚ που προβλέπει τους όρους λειτουργίας αυτή τη φορά των κομμωτών και των κουρέων. Η κα Φερέτου σημείωσε ότι προβλέπει τα ίδια μέτρα όπως και την προηγούμενη φορά, όπως ότι στα 100 τ.μ. μπορεί να είναι 4 άτομα ή ότι απαγορεύεται η αναμονή, ακόμα και σε κοινόχρηστο χώρο.

«Η μεγάλη διαφορά αυτή τη φορά είναι ότι για να έρθει ο πελάτης στο χώρο μας πρέπει να έχει στείλει κωδικό 2, ενώ αν θέλουμε να κάνουμε μεταπώληση κάποιου προϊόντος, ακόμα κι ο πελάτης είναι ήδη στο κατάστημα, πρέπει να κάνει τη διαδικασία του click away για να το αγοράσει. Βέβαια, από τη στιγμή που βρίσκεται ήδη στο χώρο ο πελάτης με ραντεβού για άλλη εργασία, είναι περίεργο να πρέπει να κάνει click away για να αγοράσει κάτι. Πιστεύω ότι κάποια πράγματα έπρεπε να τα εξετάσουν λίγο περισσότερο», εξήγησε η κα Φερέτου.

Το ωράριο πλέον είναι διευρυμένο για τα κομμωτήρια και τα κουρεία και έχουν τη δυνατότητα να δουλεύουν από τις 7.00 το πρωί έως τις 9.00 το βράδυ. «Βέβαια, το κάθε κατάστημα θα εφαρμόσει το ωράριο που το εξυπηρετεί. Αλλά ούτως η άλλως την επόμενη εβδομάδα θα αλλάζαμε ωράριο και θα μπαίναμε σε εορταστικό. Προαιρετικά θα είμαστε ανοικτά και τις δύο Κυριακές, 20 και 27 Δεκεμβρίου και, φυσικά, Δευτέρες», πρόσθεσε.

«Κυκλοφορούσαν όλοι περιποιημένοι»
Κατά την κα Φερέτου, αυτή τη φορά η κίνηση και η ζήτηση από τον κόσμο είναι διαφορετικές σε σύγκριση με την προηγούμενη που άνοιξαν μετά την καραντίνα. «Φαίνεται ότι τα βαλιτσάκια δούλεψαν περισσότερο αυτή τη φορά. Και το είδαμε σε όλο το lockdown. Ο κόσμος κυκλοφορούσε έξω περισσότερο και αυτή τη φορά περιποιημένος. Αυτό ήταν αισθητό. Έβλεπες γυναίκες να είναι βαμμένες και χτενισμένες και άντρες κουρεμένους. Υπάρχει, βέβαια, ζήτηση στα κομμωτήρια, αλλά είναι διαφορετικά. Έχουμε, κυρίως, τεχνικές εργασίες, όχι χτενίσματα. Κι αυτό πιστεύω θα γίνει και στις γιορτές, γιατί ο κόσμος θα μείνει σπίτι του. Επίσης, ο κόσμος είναι στριμωγμένος οικονομικά. Μπορεί να είναι κλεισμένος στο σπίτι του, αλλά τα περισσότερα επαγγέλματα δε δουλεύουν. Εμείς είμαστε χαρούμενοι που ανοίγουμε, έστω και με αυτές τις συνθήκες», υπογράμμισε η κα Φερέτου.

Καταλήγοντας επέστησε την προσοχή στους συναδέλφους της να είναι πολύ προσεκτικοί με την απαρέγκλιτη τήρηση των μέτρων, καθώς και οι έλεγχοι θα είναι πολλοί. «Είμαι σίγουρη ότι όλοι θα τηρήσουν τα μέτρα, όπως το κάναμε και στην πρώτη καραντίνα, και δε δημιουργήθηκε κανένα πρόβλημα», κατέληξε.

Της Βίκυς Βετουλάκη