Ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας επιτρέπει σε καταστήματα του Ιστορικού Κέντρου και της παραλίας να ανοίγουν Κυριακές

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας επιτρέπει σε καταστήματα του Ιστορικού Κέντρου και της παραλίας να ανοίγουν Κυριακές

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας με την οποία κάνει γνωστό ότι λόγω της τουριστικής κίνησης του καλοκαιριού κάποια εμπορικά καταστήματα θα έχουν τη δυνατότητα να ανοίγουν και τις Κυριακές.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Καθορισμός λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, προαιρετικά και άλλες Κυριακές, σύμφωνα με το άρθρο 16 του ν. 4177_2013 με απόφαση Αντιπεριφερειάρχη.

Σύμφωνα με το γεγονός ότι σε ορισμένες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας εκδηλώνεται αυξημένο καταναλωτικό ενδιαφέρον όλες τις Κυριακές του έτους (Κυριακάτικες αγορές, τουριστικοί και παραθεριστικοί προορισμοί) και ιδιαίτερα κατά την τουριστική περίοδο.

Επιτρέπουμε τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, προαιρετικά και άλλες Κυριακές, πέραν των υπό του νόμου προβλεπομένων, ως εξής:

Όλες τις Κυριακές του έτους στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας (περικλειόμενο από τις οδούς Υπαπαντής, Πλατείας 23ης Μαρτίου, Νέδοντος, Σπάρτης μέχρι τη διασταύρωση Τζάνε), στην Παραλιακή Ζώνη (περικλειόμενη από τις οδούς Ναυαρίνου, Σανταρόζα, Κορώνης, Κρήτης, από τις καθέτους Μιαούλη έως Π. Καρακάση), της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας και των καταστημάτων λιανικής διάθεσης τροφίμων στην Κοινότητα Βέργας του Δήμου Καλαμάτας.

Εκ του Δ.Σ