Βλέποντας και κάνοντας για το Καλό Νερό – Τσακώνα…

Βλέποντας και κάνοντας  για το Καλό Νερό – Τσακώνα…

Έτοιμος το 2024 ο άξονας Πάτρα – Πύργος σύμφωνα με τον Κώστα Καραμανλή 

Η κατασκευή του οδικού άξονα Πάτρα- Πύργος φαίνεται να έχει… φως στο βάθος του τούνελ, σε αντίθεση με τη συνέχειά του έως την Τσακώνα. Αυτό θα μπορούσε να είναι το συμπέρασμα των δηλώσεων του υπουργού Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, χθες,  μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό της Ηλείας «Λέτρινα FM» και το δημοσιογράφο Νίκο Λώλο.

Ειδικότερα για τον οδικό άξονα «Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα», ο υπουργός σημείωσε ότι υπάρχει πρόβλεψη και γίνονται συστηματικές προσπάθειες να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή να ενταχθεί στο ΠΕΠ της Περιφέρειας.

Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι «αυτό που προέχει είναι να κατασκευαστεί ο Πάτρα – Πύργος, αυτή είναι η προτεραιότητά μας σήμερα».

Σύμφωνα με όσα είπε ο Κώστας Καραμανλής, τον Ιούνιο του 2024 θα λειτουργήσει στο σύνολό του ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος, ενώ το τμήμα από την Πάτρα μέχρι την Κάτω Αχαγιά θα είναι έτοιμο το Μάρτιο του 2023. 

Ο υπουργός, αφού ξεκαθάρισε ότι ο δρόμος Πάτρα – Πύργος, θα δοθεί σε πλήρη λειτουργία το πρώτο εξάμηνο του 2024, τόνισε ότι μέχρι τότε έχουν εγκριθεί 30 εκατομμύρια ευρώ για τη βελτίωση της ασφάλειας στο υφιστάμενο οδικό δίκτυο, με τις εργασίες να ξεκινούν το α’ εξάμηνο τού 2021.

Α.Π.