Ξενοδόχοι Τριφυλίας: Προσφορά αίματος και ιματισμού στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Ξενοδόχοι Τριφυλίας: Προσφορά αίματος και ιματισμού στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας

Για ακόμη μια φορά η Ένωση Ξενοδόχων & Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Τριφυλίας στηρίζει εμπράκτως τη λειτουργία του νοσοκομείου Κυπαρισσίας με την προσφορά ιματισμού, αλλά αυτή τη φορά προχωρώντας ακόμη περισσότερο, τάσσεται αλληλέγγυα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη αίμα, με εθελοντική αιμοδοσία που διεξήχθη χθες στο νοσοκομείο.

 Η πρόεδρος και τα μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων παρέδωσαν χθες το πρωί είδη ιματισμού, κλινοσκεπάσματα κ.λπ., στη διοίκηση του νοσοκομείου και εν συνεχεία προσέφεραν αίμα.

 Η πρόεδρος της Ένωσης, Γεωργία Χριστοδούλου, τόνισε σχετικά: «Η Ένωση Ξενοδόχων Τριφυλίας, όπως και στο παρελθόν έτσι και σήμερα, προχώρησε στην προσφορά ιματισμού στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας, θέλοντας να στηρίξει τη λειτουργία του. Το ίδρυμα αυτό πρέπει να σταθεί και να υπάρξει στην περιοχή τόσο και για τους ντόπιους όσο και για τους επισκέπτες. Πήραμε όμως φέτος και την πρωτοβουλία, δεδομένων των συνθηκών, να προβούμε σε εθελοντική αιμοδοσία  από τα μέλη μας, των εργαζομένων μας και όλων όσοι θέλουν να συμμετάσχουν,  δίνοντας ένα αίσιο μήνυμα στον κόσμο ότι παρά το γεγονός ότι ο κλάδος μας ήταν από αυτούς που έχουν πληγεί, εμείς έχουμε ψηλά τη σημαία και θέλουμε να ατενίσουμε το 2021 με αισιοδοξία. Επιθυμούμε το νέο έτος να αποτελέσει την αρχή μιας εποχής θερισμού των κόπων και των προσπαθειών μας. 

Η σημερινή εκδήλωση συμπίπτει συγκυριακά με την αρχή του εμβολιασμού στη χώρα μας και ελπίζουμε αυτό να είναι ό,τι πιο αισιόδοξο στη νέα εποχή. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το διοικητή του νοσοκομείου Κυπαρισσίας κ. Λαμπρόπουλο, που άμεσα ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας, όπως επίσης και το νοσηλευτικό προσωπικό που στήριξε τη συγκεκριμένη μας προσπάθεια». 

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου Κυπαρισσίας, Δημήτρης Λαμπρόπουλος, επισήμανε: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Ένωση Ξενοδόχων Τριφυλίας για την ευγενική προσφορά  των ειδών προς το νοσοκομείο, καθώς επίσης και τον αλτρουιστικό χαρακτήρα της προσφοράς αίματος από τα μέλη της». 

Η αντιδήμαρχος Τριφυλίας, Μαρία Παναγοπούλου, δήλωσε:  «Συγχαίρω την Ένωση Ξενοδόχων γι’ αυτή την πρωτοβουλία. Θα είμαστε, σαν δήμος, δίπλα τους ειδικά τις μέρες που διανύουμε. Προτείνω και στην Πολιτεία να στηρίξει το νοσοκομείο μας τους δύσκολους καιρούς που περνάμε». 

Ο Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.), πρώην δήμαρχος Τριφυλίας και επικεφαλής της παράταξης «ΤΡΙΦΥΛΙΑ Συνεχίζουμε», παραβρέθηκε δηλώνοντας: «Είμαι εδώ, στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας με πολύ μεγάλη χαρά, γιατί με αφορμή τη συγκεκριμένη αιμοδοσία ήθελα να τιμήσω αυτή την ενέργεια και όλες τις προσπάθειες που γίνονται τόσο από το νοσοκομείο Κυπαρισσίας, όσο και από τους Συλλόγους αλλά και την Ένωση Ξενοδόχων, όπως επίσης  θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνανθρώπους μας που αυτές τις δύσκολες στιγμές δεν αμέλησαν και δεν αδιαφόρησαν για την κοινωνική ανάγκη, την ανάγκη που υπάρχει να προσφέρουν αίμα. Θέλω να τους ευχαριστήσω απ’ την καρδιά μου και να παροτρύνω  όλους, τις ημέρες των δώρων και των εορτών, να προσφέρουν το μεγαλύτερο δώρο που δεν είναι άλλο από το αίμα, σώζοντας έτσι ζωές». 

Δίπλα στην Ένωση Ξενοδόχων, τη διοίκηση και το προσωπικό του νοσοκομείου, ήταν χθες και ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες» και διευθυντής του γραφείου της Υφυπουργού Υγείας Ζωής Ράπτη, Παναγιώτης Τσίγγανος, συγχαίροντας την Ένωση για την πρωτοβουλία της καθώς και τη διοίκηση και το προσωπικό του νοσοκομείου για τις υπηρεσίες που προσφέρουν, ανταλλάσσοντας ευχές για τη νέα χρονιά που έρχεται.