Απεβίωσε ασθενής στην κλινική “covid19” του Νοσοκομείου Καλαμάτας – Παραμένουν δύο διασωληνωμένοι και 11 ακόμα ασθενείς για νοσηλεία

Απεβίωσε ασθενής στην κλινική “covid19”  του Νοσοκομείου Καλαμάτας – Παραμένουν δύο διασωληνωμένοι και 11 ακόμα ασθενείς για νοσηλεία

Πέντε νέα κρούσματα χθες και έντονη ανησυχία σε χωριά της Πυλίας 

Μπορεί οι πρώτες μέρες του νέου έτους να συνοδεύτηκαν με ελάχιστα νέα κρούσματα ή ακόμα και καθόλου στην περιοχή της Μεσσηνίας, ωστόσο τα πέντε που ανακοινώθηκαν χθες δημιούργησαν κάποια ανησυχία. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει αναστάτωση και στα χωριά Κουκουνάρα και Στενωσιά Πυλίας, όπου κατά τις προηγούμενες μέρες φέρεται πως διαπιστώθηκαν 6 κρούσματα κορωνοϊού, δύο εκ των οποίων νοσηλεύονται στην κλινική «covid 19» του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας. 

Την Πέμπτη στην περιοχή θα μεταβεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για τη διεξαγωγή τεστ, προκειμένου να δουν το μέγεθος της «διασποράς» του ιού. Την ίδια στιγμή, πάντως, στο Νοσοκομείο Καλαμάτας απεβίωσε ένας ασθενής από την περιοχή της Αργολίδας, ο οποίος νοσηλευόταν για περισσότερες από 15 ημέρες με κορωνοϊό. Στη ΜΕΘ για «covid» εξακολουθούν να νοσηλεύονται δυο ασθενείς εδώ και αρκετές μέρες, ενώ αυξήθηκε και ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται στην κλινική «covid19» του νοσηλευτικού ιδρύματος σε 11.

Συνολικά στη χώρα η επιδημιολογική κατάσταση εμφανίζεται ελαφρώς βελτιωμένη, με τους επιστήμονες ωστόσο να «κρούουν» τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι οι επόμενοι μήνες είναι οι πιο κρίσιμοι της πανδημίας. Χθες ανακοινώθηκαν 427 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, 52 συμπολίτες πέθαναν, ανεβάζοντας τη «μακάβρια» λίστα των θανάτων στη χώρα σε πάνω από 5.000 από την αρχή της πανδημίας, ενώ 407 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ διασωληνωμένοι.

Την Πέμπτη ξεκινούν οι εμβολιασμοί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, εκτός απροόπτου

Στο μεταξύ, την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου, αντί για χθες Δευτέρα όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί, αναμένεται να εμβολιαστούν οι πρώτοι υγειονομικοί στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες.  

Ο εμβολιασμός σε πρώτη φάση θα αφορά στην παραλαβή συνολικά 420 εμβολίων, με σκοπό να εμβολιαστούν πρώτα το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό των Νοσοκομείων Καλαμάτας & Κυπαρισσίας, καθώς και Κέντρων Υγείας της Μεσσηνίας.

Η αναβολή της χθεσινής έναρξης των εμβολιασμών, όχι μόνο στην Καλαμάτα, δημιούργησε και πολιτικό ζήτημα, καθώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξαπέλυσαν βολές προς την κυβέρνηση για έλλειψη σχεδιασμού. Χαρακτηριστική είναι δε και η δήλωση του βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση. Από την πλευρά της κυβέρνησης διέψευσαν την αναβολή των εμβολιασμών, ενώ σημείωναν ότι πρόκειται για μια μικρή καθυστέρηση, καθώς πρέπει να εμβολιαστούν πρώτα υγειονομικοί των νοσοκομείων της Βορείου Ελλάδος.