«Καμπανάκι» η έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού στη Μεσσηνία τις τελευταίες ημέρες

«Καμπανάκι» η έξαρση κρουσμάτων κορωνοϊού  στη Μεσσηνία τις τελευταίες ημέρες

“Rapid test” καθημερινά για όλο τον κόσμο στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας – 101 έγιναν χθες, βρέθηκαν 3 θετικά!

Μέρες που θυμίζουν τα τέλη του Οκτωβρίου του 2020 θυμίζουν οι τελευταίες στη Μεσσηνία αναφορικά με την πορεία της πανδημίας. Τα λίγα κρούσματα του προηγούμενου χρονικού διαστήματος αυξήθηκαν σημαντικά, ενώ επίσημα από τον ΕΟΔΥ καταγράφηκαν 10 από το Σάββατο μέχρι και χθες. Η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με το μερικό άνοιγμα της οικονομίας και, το κυριότερο, ότι βρισκόμαστε στην «καρδιά» του χειμώνα, δημιουργεί μεγάλη ανησυχία και χρειάζεται όλοι οι πολίτες να αντιληφθούν τους κινδύνους ταχείας διασποράς του ιού, παρά τη δικαιολογημένη «κούραση» που δημιουργεί το παρατεταμένο «lockdown».

Με βάση αυτή την επιδημιολογική εικόνα που διαμορφώνεται τις τελευταίες μέρες στο νομό, ο επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας, Παναγιώτης Κατσαφάδος, αποφάσισε να υπάρχει νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΟΔΥ και του Κ.Υ. Καλαμάτας, καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή και τις ώρες 8.30 π.μ. έως 3.30 μ.μ., στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, το οποίο θα διενεργεί «γρήγορο τεστ» σ’ όποιον πολίτη το επιθυμεί δωρεάν. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό όποιος έχει έρθει σε επαφή με θετικό κρούσμα να ενημερώνει το κλιμάκιο πριν εξεταστεί. «Δεν είναι ντροπή να κολλήσουμε τον ιό. Είναι, όμως, ντροπή να κολλήσουμε και να μη το δηλώσουμε στην οικογένειά μας, τους φίλους μας, τους συναδέλφους μας. Προστατεύουμε εμάς, προστατεύουμε την κοινωνία μας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσαφάδος.

Χθες διενεργήθηκαν 101 “rapid test” στο Μέγαρο Χορού και βρέθηκαν τρία θετικά. Και τα τρία κρούσματα σχετίζονται μεταξύ τους.

Επίσης θετικό βρέθηκε ένα 12χρονο κορίτσι στην περιοχή της Θουρίας (ήταν θετικοί και οι γονείς του) και από αύριο η 6η τάξη του Δημοτικού Σχολείου της Θουρίας θα είναι κλειστή και το μάθημα για τις επόμενες μέρες θα γίνεται με τηλεκπαίδευση. 

Να προσθέσουμε ότι κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρεθούν αύριο Τετάρτη τόσο στα σχολεία της Θουρίας όσο και στην κεντρική πλατεία της κοινότητας, για να προχωρήσουν σε μαζικούς ελέγχους.

Η «έξαρση» των κρουσμάτων αποτυπώνεται και στον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας. Τρεις ασθενείς είναι διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ «COVID» και ακόμα δεκατρείς νοσηλεύονται στην κλινική για κορωνοϊό του νοσηλευτικού ιδρύματος. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό κρούει τον «κώδωνα του κινδύνου» για την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων των τελευταίων ημερών, ζητώντας την προσοχή στα μέτρα προστασίας όλων των πολιτών.

Του Κώστα Γαζούλη