Ανησυχία για διασπορά κορωνοϊού στους Γαργαλιάνους

Ανησυχία για διασπορά κορωνοϊού στους Γαργαλιάνους

8 κρούσματα το τελευταίο τριήμερο στη Μεσσηνία το τελευταίο τριήμερο

Οκτώ κρούσματα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν στη Μεσσηνία το τελευταίο τριήμερο. Χθες, κατά την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, ανακοινώθηκαν τρία. Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι μαζικοί έλεγχοι του ΕΟΔΥ με “rapid test”. Χθες πραγματοποιήθηκαν συνολικά 280 και βρέθηκαν 2 θετικά. Τα δύο θετικά, σύμφωνα με πληροφορίες, διαπιστώθηκαν στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας και αφορούν συγγενείς Ρομά από τον οικισμό της Αγίας Τριάδας, όπου είχαν βρεθεί θετικοί τις προηγούμενες ημέρες. 

Ανησυχία υπάρχει τις τελευταίες μέρες και για διασπορά του ιού στους Γαργαλιάνους. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μιλούν για 7 κρούσματα τα οποία έχουν διαπιστωθεί σε ιδιωτικό μικροβιολογικό κέντρο, ενώ την Πέμπτη πρόκειται να μεταβεί στην περιοχή και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για μαζικούς ελέγχους στον πληθυσμό.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας και στην κλινική “Covid 19” νοσηλεύονται 11 ασθενείς. Στη ΜΕΘ βρίσκονται 2 ασθενείς καθώς διακομίστηκε ακόμα ένας από την περιοχή του Ναυπλίου.

Συνολικά στη χώρα χθες καταγράφηκαν 880 νέα κρούσματα και 24 θάνατοι. Οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ αυξήθηκαν σε 346, προκαλώντας ιδιαίτερη ανησυχία, ιδιαίτερα για την «πληρότητα» που φτάνει στο «κόκκινο» στα νοσοκομεία της Αττικής.

Ξεπέρασαν τους 6.000 οι εμβολιασμένοι στη Μεσσηνία

Στο «πεδίο» των εμβολιασμών, οι συνολικοί στη Μεσσηνία μέχρι και τις 21/1 έφτασαν τους 9.012. Αυτό σημαίνει ότι 6.128 πολίτες έχουν εμβολιαστεί, εκ των οποίων οι 2.884 και με τις δύο δόσεις.