Ο εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στην Κυπαρισσία

Ο εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στην Κυπαρισσία

Με εθνική υπερηφάνεια και συγκίνηση για το μεγαλείο της Ελληνικής ψυχής διεξήχθη ο διπλός εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 και του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας στην έδρα του δήμου Τριφυλίας, Κυπαρισσία, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιµετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού.

Στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, παρουσία εκπροσώπων Αρχών και πιστών, τελέστηκαν Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, Δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των ευκλεώς αγωνισαμένων και ηρωικώς πεσόντων αδελφών μας από το Σεβασµιώτατο Μητροπολίτη Τριφυλίας & Ολυµπίας κ. Χρυσόστομο µετά του Ιερού κλήρου.

Εν συνεχεία έγινε κατάθεση στεφάνων εντός του ιερού ναού από το Δήμαρχο Τριφυλίας, Γιώργο Λεβεντάκη, την Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου, Άννα Καλογεροπούλου, το Διοικητή Αστυνοµικού Τµήματος Τριφυλίας, Γιώργο Κρυοβρυσανάκη, το Διοικητή Α’ Λιµενικού Τμήµατος Κυπαρισσίας, Ηλία Λεμπέση, τον Προϊστάμενο Πυροσβεστικού Κλιµακίου Κυπαρισσίας, Δημήτρη Θεοδωρακόπουλο, τον αντιδήμαρχο Αντώνη Βλάχο για το Σύλλογο Αναπήρων και Θυμάτων πολέμου και τον επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες», Παναγιώτη Τσίγγανο για το Τοπικό Τμήµα ΠΕΑΕΑ. Ακολούθως τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Συγκινητική ήταν η στιγμή της ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου από την Δηµοτική Φιλαρµονική Ορχήστρα Κυπαρισσίας προ της εισόδου του ιερού ναού.

Παρόντες και παρούσες στις θρησκευτικές τελετές κι εκδηλώσεις τιμής και μνήμης ήταν, μεταξύ άλλων, ο διευθυντής του γραφείου της υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινής Αραμπατζή, Γιώργος Τσουμάνης, ο τέως δήμαρχος Κυπαρισσίας, Ηλίας Τσίγγανος, η επικεφαλής της παράταξης «Τριφυλία Πρωταγωνίστρια», Χάιδω Παναγιωτοπούλου, οι δημοτικοί σύμβουλοι Σταματία Αλεξοπούλου, Γιάννης Μερκούρης και Μαρία Πανουσιοπούλου, η Σύμβουλος Κοινότητας Κυπαρισσίας, Παναγιώτα Τζαβέλλα-Τσουμάνη, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Θεοφανεία Σιούτη και ο Διευθυντής ΔΑΟΚ Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος.