Μεσσηνία: Με το χαρτί στο χέρι έφθαναν χθες οι μαθητές στα Λύκεια

Μεσσηνία: Με το χαρτί στο χέρι έφθαναν χθες οι μαθητές στα Λύκεια

Μικροπροβλήματα και ένα θετικό self test που ήταν αρνητικό

Δευτέρα 12 Απριλίου χθες και έπειτα από καιρό χτύπησε ξανά το κουδούνι στα Λύκεια όλης της χώρας, με την επίδειξη της σχολικής κάρτας covid 19 να είναι υποχρεωτική τόσο από μαθητές όσο και από εκπαιδευτικούς. Μάλιστα, όσοι δεν είχαν μαζί τους αυτό το χαρτί δεν είχαν δικαίωμα να εισέλθουν στο σχολείο.

Όπως είπε στο «Θάρρος» ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Νίκος Πεφάνης, κανείς δε θα μπαίνει στο σχολείο αν δεν έχει μαζί του τη σχολική κάρτα, ενώ στα self test υπήρξε κι ένα θετικό. Όμως, όταν έγινε από τον ΕΟΔΥ το επόμενο τεστ, αυτό αποδείχθηκε αρνητικό. Επίσης, υπήρξαν μαθητές που στο σπίτι τους έχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα, οπότε δεν προσήλθαν στο σχολείο.

Γενικότερα, πρόσθεσε, στόχος είναι τα σχολεία να μείνουν χωρίς κρούσματα και έτσι λαμβάνονται όλα τα μέτρα προστασίας.

Σχετικά με την πρώτη μέρα, σημείωσε ότι υπήρξαν μαθητές που έφτασαν στα σχολεία τους χωρίς το απαραίτητο έγγραφο, είτε επειδή δεν το είχαν εκτυπωμένο είτε επειδή δεν το είχαν κάνει καν.

Στους πρώτους λύθηκε άμεσα το θέμα, αφού υπήρχε το αποτέλεσμα του τεστ, ενώ στους δεύτερους δεν επιτράπηκε η είσοδος.

Τέλος, όπως πληροφορηθήκαμε, υπήρξε σχολείο στο οποίο γονείς έστειλαν υπόμνημα θεωρώντας τη διαδικασία αντισυνταγματική, ενώ δε δέχονται τα παιδιά τους να υποβληθούν σε self test. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, επίσης δεν επιτράπηκε η είσοδος των συγκεκριμένων μαθητών.
Π.Μπ.


Λύκειο Χώρας:Δεν επετράπη είσοδος σε δύο μαθητές που δεν είχαν βεβαιώσεις
Διαμαρτυρίες γονέων, έφτασαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κυπαρισσίας
Δεν επετράπη χθες το πρωί η είσοδος στο Γενικό Λύκειο Χώρας σε δύο μαθητές οι οποίοι δεν είχαν μαζί τους την εκτυπωμένη βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος του self test από τη σχετική πλατφόρμα στο διαδίκτυο με την υπογραφή γονέα ή κηδεμόνα τους, σύμφωνα με πληροφορίες, κι αυτό προκάλεσε αντιδράσεις γονέων.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι αντιδράσεις δεν περιορίστηκαν μόνο προς τη διεύθυνση του σχολείου, αλλά έφτασαν μέχρι την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κυπαρισσίας.

Οι δύο μαθητές φέρονται πως είχαν κάνει self test και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά, ωστόσο δεν είχαν μαζί τους για να επιδείξουν κατά την είσοδό τους στο σχολείο τους εκτυπωμένη τη βεβαίωση από τη σχετική πλατφόρμα με υπογραφή γονέα ή κηδεμόνα τους.