Ξαναγέμισε η κλινική “covid19” του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Ξαναγέμισε η κλινική “covid19”  του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Μεγάλη ανταπόκριση των νέων στους εμβολισμούς

Τα αποτελέσματα της… χαλάρωσης των ημερών των εορτών φαίνεται πως «βιώνει» η κλινική “Covid19” του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Ύστερα από τη σημαντική «ύφεση» που είχε παρουσιαστεί στις αρχές της Μ. Εβδομάδας, οι νοσηλείες αυξήθηκαν σημαντικά, με αποτέλεσμα το τελευταίο 24ωρο να νοσηλεύονται 22 ασθενείς, ενώ ένας ακόμα παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ «covid». Το Μ. Σάββατο κατέληξε ένας ηλικιωμένος ασθενής που νοσηλευόταν για αρκετές μέρες στη ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Χθες, κατά την επίσημη ενημέρωση του ΕΟΔΥ, επιβεβαιώθηκαν 2 νέα κρούσματα στη Μεσσηνία. Ανησυχία δημιούργησαν στην τοπική κοινωνία τα 19 που ανακοινώθηκαν την Τρίτη του Πάσχα 4 Μαΐου, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτά υπολογίζονταν και τα 13 που διαπιστώθηκαν στον έλεγχο των μεταναστών κατά την άφιξη τους στο λιμάνι της Καλαμάτας, οι οποίοι ήδη έχουν αναχωρήσει για περιοχή της Ηλείας.

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται τα μαζικά τεστ ταχείας ανιχνεύσεως σε όλο το νομό, ενώ μόνο χθες πραγματοποιήθηκαν περίπου 780 τεστ. Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ δε θα διενεργούν κατά το επόμενο χρονικό διάστημα “rapid test” στα σπιτάκια της κεντρικής πλατείας της Καλαμάτας, καθώς η ζέστη δημιουργεί αντίξοες συνθήκες για τους εργαζομένους. Κανονικά συνεχίζονται τα τεστ στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.

Στη χώρα ανακοινώθηκαν χθες Τετάρτη 2.093 νέα κρούσματα, καθώς και 96 θάνατοι. Οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ ανέρχονται στους 765. Σε έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων αποφασίστηκε η επαναλειτουργία «δια ζώσης» των φροντιστηρίων μόνο για μαθητές της 3ης Λυκείου, καθώς και των μαθητών των φροντιστηρίων ξένων γλωσσών που πρόκειται να έχουν εξετάσεις πτυχίων. Επίσης, αποφασίστηκε να μην ανοίξουν, τελικά, οι παιδικοί σταθμοί τη Δευτέρα 10 Μαΐου.

«Ανεβάζουν ταχύτητα» οι εμβολιασμοί

Μεγάλη είναι η ανταπόκριση των νέων 30-44 στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, κάτι που παρατηρείται και στην περιοχή μας. Να αναφέρουμε, δε, ότι πολλοί είναι αυτοί που κλείνουν ραντεβού ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα Κέντρα Υγείας της Πύλου και του Αγίου Νικολάου, σε σχέση με την Καλαμάτα, καθώς το Κ.Υ. Μεσσήνης έχει «κλείσει» τα περισσότερα ραντεβού. 

Από το Μ. Σάββατο στο «χορό» των εμβολιασμών μπήκε και η ηλικιακή ομάδα των 44-49. Στη Μεσσηνία μόνο χθες πραγματοποιήθηκαν 821 εμβολιασμοί, ενώ τις αμέσως επόμενες μέρες πρόκειται να «πολλαπλασιαστούν». Συνολικά 27.634 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση, ενώ 12.020 ολοκλήρωσαν και τις δύο.