8 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 15 ασθενείς στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

8 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 15 ασθενείς  στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

“Ανοίγουν” όλα τα εμβόλια για τους 30-44 το τελευταίο δεκαήμερο του Μαϊου 

Είκοσι ήταν συνολικά τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν το τελευταίο τριήμερο στη Μεσσηνία, με 8 εξ αυτών να καταγράφονται στη χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Την ίδια στιγμή στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, την Κυριακή 9 Μαΐου, καταγράφηκε ακόμα ένας θάνατος από επιπλοκές που προκάλεσε ο κορωνοϊός. Πρόκειται για έναν ηλικιωμένο ασθενή, με υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος νοσηλευόταν για περισσότερο από ένα μήνα στην κλινική “covid19”. Εκεί παραμένουν για νοσηλεία 15 ασθενείς, ενώ κανείς δε νοσηλεύεται στη ΜΕΘ, καθώς ο τελευταίος ασθενής που βρισκόταν εκεί αποσωληνώθηκε και έχει μεταφερθεί στην κλινική ασθενών με κορωνοϊό.

Για ακόμα μια μέρα χθες τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ συνέχισαν τους εντατικούς ελέγχους με μαζικά τεστ ταχείας ανιχνεύσεως, πραγματοποιώντας περίπου 800 μόνο το τελευταίο 24ωρο, ενώ προχθές Κυριακή πραγματοποίησαν ακόμα 400 στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.

Συνολικά στη χώρα χθες καταγράφηκαν 1.904 νέα κρούσματα και 60 θάνατοι. Στις δε ΜΕΘ των νοσοκομείων της χώρας παραμένουν διασωληνωμένοι 732 ασθενείς.

Επιλογή εμβολίου για τους 30- 44 στα τέλη Μαΐου

Τουλάχιστον 90.000 εμβολιασμοί είχαν πραγματοποιηθεί μέχρι χθες το απόγευμα, όπως έκανε γνωστό ο γ.γ. του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, προσθέτοντας ότι μέχρι το τέλος της χθεσινής ημέρας θα είχαν πραγματοποιηθεί περίπου 110.000.

Από την πρώτη ημέρα έχουν γίνει συνολικά 3,74 εκατ. εμβολιασμοί, εκ των οποίων σχεδόν 2,5 εκατ. αφορούν στη μία δόση, ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 23,7%, και 1.245.000 και τις δύο δόσεις, ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 12%.

Ο κ. Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε ξανά στο ζήτημα εμβολιασμού των 30άρηδων και 40άρηδων. Όπως είπε, η πλατφόρμα των ραντεβού που θα περιλαμβάνει όλα τα εμβόλια για την ηλικιακή ομάδα 30 έως 44 ετών θα ανοίξει το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου. Αυτό θα γίνει αρχικά για τους 40-44 ετών και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι.

Τέλος, στη Μεσσηνία οι εμβολιασμοί πολιτών με τουλάχιστον μια δόση έφτασαν τους 31.721, με 15.007 εξ αυτών να έχουν ολοκληρώσει και τις δύο.