Self test: Συγκεκριμένες ημέρες διάθεσης στα φαρμακεία

Self test: Συγκεκριμένες ημέρες  διάθεσης στα φαρμακεία

Έκκληση σε όσους δικαιούνται self test να ενημερώνονται για τις ημερομηνίες που μπορούν να τα προμηθευτούν και να μην πηγαίνουν στα φαρμακεία άσκοπα, έκανε ο ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας, Σωτήρης Αργυρόπουλος. 

Επισήμανε δε ότι με απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και τη σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Υγείας, η πλατφόρμα δωρεάν διάθεσης self tests θα παραμένει κλειστή κάθε Σάββατο από τις 5.00 το απόγευμα μέχρι και τη Δευτέρα στις 8.00 το πρωί. Γι’ αυτό όσοι τα δικαιούνται πρέπει να φροντίζουν να τα προμηθεύονται νωρίτερα.

Την Πέμπτη οι υπόλοιποι

Μάλιστα, ο κ. Αργυρόπουλος κάλεσε τον κόσμο να μην απευθύνεται στα διανυκτερεύοντα φαρμακεία, όπως και κατά τις αργίες, διότι η δουλειά είναι αυξημένη και οι φαρμακοποιοί δεν μπορούν να τους εξυπηρετήσουν.

Υπογράμμισε ότι χθες χορηγήθηκαν από 2 τεστ σε μαθητές, καθηγητές και προσωπικό σχολείων, ενώ την Πέμπτη θα γίνει η χορήγηση δύο τεστ σε δημοσίους υπαλλήλους και ενός σε ιδιωτικούς υπαλλήλους.

Από χθες οι ιδιωτικοί υπάλληλοι μπορούσαν να προμηθευτούν και το ένα τεστ, το οποίο πληρώνουν όμως οι εργοδότες τους.

Άγνωστο αν θα υπάρξει παράταση

Πολλοί γονείς που δεν είχαν προφτάσει να παραλάβουν τα τεστ για τους μαθητές πριν από το Σάββατο, έσπευδαν ακόμα και χθες νωρίς το πρωί στα φαρμακεία, προκειμένου στις 8.00 που άνοιξε η πλατφόρμα να τα πάρουν για να μπορέσουν να πάνε τα παιδιά σχολείο.

Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι η διάθεση των δωρεάν τεστ θα είναι για δύο μήνες, Απρίλιο και Μάιο, αλλά όπως είπε ο κ. Αργυρόπουλος, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό τι θα γίνει στη συνέχεια και αν θα υπάρξει παράταση του μέτρου.

Κλείνοντας, πάντως, για άλλη μια φορά ο κ. Αργυρόπουλος έκανε έκκληση στους δικαιούχους των τεστ να ενημερώνονται για το ποια ημέρα είναι διαθέσιμα και μπορούν να τα προμηθεύονται και να μην πηγαίνουν άλλες ώρες και ημέρες στα φαρμακεία, γιατί δε θα μπορούν να εξυπηρετηθούν.

Της Βίκυς Βετουλάκη