Σταθερή χωρίς να… υποχωρεί η πορεία της πανδημίας στη Μεσσηνία

Σταθερή χωρίς να… υποχωρεί  η πορεία της πανδημίας στη Μεσσηνία

12 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν χθες και 3 νέες εισαγωγές στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Δώδεκα ήταν τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν στη Μεσσηνία το τελευταίο 24ωρο από τον ΕΟΔΥ. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το ότι χθες έγιναν 3 νέες εισαγωγές, με τους ασθενείς στην κλινική “Covid19” να φτάνουν ξανά τους 18, δημιουργεί ανησυχία, καθώς η πανδημία δείχνει «αντιστάσεις» και δεν υποχωρεί. Η ανησυχία εντείνεται, αν αναλογιστούμε ότι τις μέρες αυτές θα διαπιστώσουμε και τη  «διασπορά» του ιού τις μέρες του Πάσχα, ενώ ήδη βρισκόμαστε και σε μερικό άνοιγμα – που τις επόμενες μέρες αναμένεται να επεκταθεί – της οικονομίας.

Την ίδια στιγμή τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποίησαν και χθες περίπου 615 τεστ ταχείας ανιχνεύσεως στο νομό, ενώ, εκτός των προγραμματισμένων σημείων για “rapid test”, πρόκειται να πραγματοποιηθούν και στην οδό Αμφείας, στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας, έξω απ’ το μπαρ «Κύτταρο», την προσεχή Παρασκευή απ’ τις 6.00 το απόγευμα έως τις 10.00 το βράδυ. 

Επίσης, στο σημείο που διενεργούνται τεστ στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας θα γίνουν και το Σαββατοκύριακο και συγκεκριμένα το Σάββατο όλη τη μέρα από τις 9.00 το πρωί έως τις 9.00 το βράδυ και την Κυριακή από τις 9.00 το πρωί έως τις 2.00 μετά το μεσημέρι.

Τα συνολικά νέα κρούσματα στη χώρα «σκαρφάλωσαν» ξανά πάνω από 3.000, καθώς καταγράφηκαν 3.194 νέες μολύνσεις. Επίσης, 52 πολίτες κατέληξαν και 732 παραμένουν διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της χώρας.

Τέλος, κανονικά και με μεγάλη συμμετοχή συνεχίζεται το εμβολιαστικό πρόγραμμα στο νομό τις τελευταίες μέρες. Χθες πραγματοποιήθηκαν 1.725 νέοι εμβολιασμοί στα «κέντρα» της Μεσσηνίας, με τους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση να φτάνουν πλέον τους 32.674, ενώ 16.264 εξ αυτών έχουν ολοκληρώσει και τις δύο.