5 τα νέα κρούσματα στη Μεσσηνία και 15 «σταθερά» οι ασθενείς με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

5 τα νέα κρούσματα στη Μεσσηνία και 15 «σταθερά»  οι ασθενείς με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Πέντε ήταν τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη Μεσσηνία, τα οποία ανακοινώθηκαν χθες το απόγευμα στην επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ. Την ίδια στιγμή εξακολουθεί και παραμένει με αρκετό κόσμο η κλινική “Covid19” καθώς πραγματοποιήθηκαν 2 νέες εισαγωγές και 2 εξιτήρια, με αποτέλεσμα 15 ασθενείς να παραμένουν «σταθερά» για νοσηλεία. Το θετικό γεγονός είναι ότι παραμένει χωρίς καμία νοσηλεία τον τελευταίο μήνα η ΜΕΘ για κορωνοϊού του Νοσοκομείου της Καλαμάτας.

Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ στο Νομό, πραγματοποίησαν χθες περίπου 430 τεστ ενώ και σήμερα συνεχίζουν κανονικά τόσο στην αίθουσα «Αλ. Κουμουνδούρος» της Π.Ε. Μεσσηνίας στην Καλαμάτα όσο και στην Κεντρική πλατεία της Μεσσήνης, όπως κάθε Παρασκευή.

Συνολικά στη χώρα χθες ανακοινώθηκαν 781 νέες μολύνσεις καθώς και 24 ακόμα θάνατοι. Οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις ΜΕΘ είναι πλέον 376.

Τέλος, στο 34,5% έχει φτάσει το ποσοστό της εμβολιαστικής κάλυψης των πολιτών στη Μεσσηνία, οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση, που αναλογεί σε 55.173 πολίτες. Πλήρη εμβολιαστική κάλυψη έχουν 34.358 πολίτες, οι οποίοι έχουν ήδη ολοκληρώσει και τις δυο δόσεις του εμβολιασμού.