Euro 2020: Αρχίζει το ματς…

Euro 2020: Αρχίζει το ματς…

Μία σπουδαία διοργάνωση σε επίπεδο Εθνικών Ομάδων Ποδοσφαίρου, αρχίζει σήμερα και στο πλαίσιό της θα διεξαχθούν 51 ματς. Πρόκειται για το Euro 2020, στο οποίο συμμετάσχουν 24 ομάδες που είναι χωρισμένες σε 6 ομίλους.

Το Euro 2020 διεξάγεται εφέτος λόγω της αναγκαστικής  αναβολής (όπως και των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο) εξαιτίας της Covid – 19.

Πλούσια λοιπόν δράση και ευελπιστούμε να απολαύσουμε θέαμα μέχρι και τις  11 Ιουλίου, όπου έχει οριστεί να διεξαχθεί ο μεγάλος τελικός στο «Γουέμπλεϊ».

Βέβαια  την Κυριακή 13 Ιουνίου ξεκινά και το “Copa America” και όλοι οι ποδοσφαιρόφιλοι θα καθηλωθούν στις τηλεοράσεις από νωρίς το απόγευμα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Όπως προαναφέραμε στο Euro 2020 συμμετέχουν 24 ομάδες τις οποίες πλαισιώνουν μεγάλα αστέρα: Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπρούνα Φερνάντες (Πορτογαλία), Κίλιαν Εμπαπέ, Καρίμ Μπενζεμά, Αντουάν Γκριεζμάν (Γαλλία), Αλβάρο Μοράτα (Ισπανία), Λούκα Μπόντριτς (Κροατία), Χάρι Κέιν, Μάρκους Ράσφορντ (Αγγλία), Ιλκάι Γκιουντογκάν, Τόνι Κρος (Γερμανία), Λεβαντόφσκι (Πολωνία), Κέβιν Ντε Μπροϊνε,  Ρόμελου Λουκάκου, Εντέν Αζάρ (Βέλγιο), Ζορτζίνιο Βαϊνλάντουμ, Μέμφις Ντεπάι (Ολλανδία), Γκάρεθ Μπέιλ (Ουαλλία), Μάρκο βεράτι, Λορνέντσο Ινσίνιε Τσίρο Ιμόμιλε (Ιταλία), Χακάν Τσαλχάνογλου (Τουρκία).

Ας δούμε τους 6 ομίλους:
Α΄ ΟΜΙΛΟΣ
Ιταλία, Ελβετία, Τουρκία, Ουαλία.

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ
Βέλγιο, Δανία, Ρωσία, Φινλανδία

Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ
Ολλανδία, Ουκρανία, Αυστρία, Βόρεια Μακεδονία

Δ΄ ΟΜΙΛΟΣ
Αγγλία, Κροατία, Τσεχία, Σκωτία

Ε΄ΟΜΙΛΟΣ
Ισπανία, Πολωνία, Σουηδία, Σλοβακία

ΣΤ΄ ΟΜΙΛΟΣ
Γαλλία, Γερμανία, Πορτογαλία, Ουγγαρία

ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ
Οι αγώνες του 16ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος θα  διεξαχθούν σε πόλεις. Αναλυτικά τα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν τα 51 μεγάλα ματς είναι: «Ολύμπικο» (Ρώμη), «Αλιάντς Αρένα» (Μόναχο), «Λα Καρτούχα» (Σεβίλλη), «Αρένα Νασιονάλα» (Βουκουρέστι), «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» (Άμστερνταμ), Γουέμπλεϊ (Λονδίνο), «Κρεστόφσκι» (Αγία Πετρούπολη), «Ολυμπιακό Στάδιο» (Μπακού), «Πάρκεν» (Κοπεγχάγη), «Πούσκας Αρένα» (Βουδαπέστη), «Χάμπτεν Παρκ» (Γλασκώβη).

ΠΡΩΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΙΤΑΛΙΑ – ΤΟΥΡΚΙΑ
Το Euro 2020 ξεκινά με το ματς Ιταλία – Τουρκία, το οποίο διεξάγεται σήμερα στις 10.00 μ. μ. στο «Ολύμπικο» της Ρώμης.

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
Τώρα, όσον αφορά στις προβλέψεις, αυτή την περίοδο δίνουν και παίρνουν σχετικά με το ποιες ομάδες είναι «φαβορί» για την πρώτη θέση.

Αυτό που έχουμε να επισημάνουμε είναι πως πρόκειται για διοργάνωση όπου θα κυριαρχήσουν οι εκπλήξεις. Οι περισσότερες ομάδες έχουν στα ρόστερ τους ποδοσφαιριστές για δεκάδες αγώνες. Σίγουρα επικρατούν ειδικές συνθήκες.

Βέβαια, η Γαλλία, η Ισπανία, η Γερμανία, η Αγγλία, η Πορτογαλία, το Βέλγιο, η Ιταλία, έχουν όλες τις προϋποθέσεις για να φτάσουν ψηλά.

Αυτό που μας στενοχωρεί είναι πως απουσιάζει από αυτό το μεγάλο «ραντεβού» η Ελλάδα, αλλά ευελπιστούμε σε ένα Euro με πολλές συγκινήσεις.

Οι νικήτρεις ομάδες των 15 Euro
Μέχρι τώρα έχουν διεξαχθεί 15 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Το 2004 η διοργάνωση φιλοξενήθηκε στα γήπεδα  της Πορτογαλίας όπου η Εθνική μας ομάδας πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις κατέκτησε τον τίτλο. Μία  σπουδαία επιτυχία.

Ας δούμε ποιες ομάδες έχουν κατακτήσει το Euro:
1960: Σοβιετική Ένωση

1964: Ισπανία

1968: Ιταλία

1972: Δυτική Γερμανία

1976:Τσεχοσλοβακία

1980: Δυτική Γερμανία

1984: Γαλλία

1988: Ολλανδία

1992: Δανία

1996: Γερμανία

2000: Γαλλία

2004: Ελλάδα

2008: Ισπανία

2012: Ισπανία

2016: Πορτογαλία