Φίλος της Καλαμάτας και του Φεστιβάλ Χορού ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης

Φίλος της Καλαμάτας και του Φεστιβάλ Χορού ο Νικόλας Γιατρομανωλάκης

Πρότυπο το μοντέλο διοίκησης της «Φάρις» – Έξτρα βοήθεια στο ΔΗΠΕΘΕΚ

Πριν από την παράσταση στο Κάστρο που σηματοδότησε την πρεμιέρα του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας προηγήθηκε στο Μέγαρο Χορού η εμφάνιση τεσσάρων μικτών ντουέτων χορευτών με και χωρίς αναπηρία, υπό το γενικό τίτλο Mixed Doubles, σε συνεργασία με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Στην παράσταση έδωσε το «παρών» ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, τον οποίο υποδέχθηκαν ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, καθώς και η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ, Λίντα Καπετανέα.

Ο κ. Νικόλας Γιατρομανωλάκης δήλωσε πολύ χαρούμενος για την παρουσία του στην Καλαμάτα και ειδικά για το Φεστιβάλ Χορού, ένα διεθνές φεστιβάλ, με διεθνή αντίκτυπο, που πέρυσι με πολύ δύσκολες συνθήκες, όχι απλά έγινε, αλλά και πέτυχε, ενώ δήλωσε σίγουρος ότι και φέτος η ποιότητά του θα είναι εξαιρετικά υψηλή.

Ο υφυπουργός πρόσθεσε ότι η Καλαμάτα είναι ένας πολιτιστικός κόμβος για την Πελοπόννησο και όχι μόνο, ενώ τόνισε ότι πιστεύει στη δουλειά που έχει κάνει ο Δήμος, αλλά και στις προοπτικές της πόλης, με βασικό σημείο αναφοράς το χορό, αλλά όχι μόνο αυτό.

Τέλος, δήλωσε ότι το υπουργείο θα είναι πάντα αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες που γίνονται στην πόλη.

Σε ερώτηση που έγινε στον κ. Γιατρομανωλάκη για τη στήριξη στο ΔΗΠΕΘΕΚ, απάντησε ότι και πέρυσι και φέτος υπάρχει έκτακτη στήριξη, ενώ ενημέρωσε ότι αύριο (σ.σ. σήμερα) έχει προγραμματιστεί ραντεβού με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕΚ. Ξεκαθάρισε, δε, ότι σε κάθε επίσκεψη κοιτά συνολικά το πολιτιστικό αποτύπωμα, καθώς και όλες τις επιμέρους δράσεις, ώστε να βοηθούν όσο μπορούν περισσότερο.

Επίσης, θέλησε να αναφέρει ότι σε επίπεδο διοικητικής οργάνωσης δημοτικών επιχειρήσεων πολιτισμού η Καλαμάτα και το μοντέλο που έχει είναι ένα από τα πρότυπα της Ελλάδας και, μάλιστα, στο υπουργείο επιθυμούν να το αναπαράξουν και αλλού.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος δήλωσε ότι η καρδιά του σύγχρονου χορού χτυπά από σήμερα (σ.σ. χθες) και για τις επόμενες 10 μέρες στην Καλαμάτα, μια Καλαμάτα που, όπως είπε, έχει φορέσει τα καλά της, καθώς υποδέχεται το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού, το οποίο ακτινοβολεί σε όλο τον κόσμο.

Κλείνοντας ο δήμαρχος δήλωσε πολύ χαρούμενος, που και φέτος εν μέσω πανδημίας κατάφεραν και υλοποιούν το Φεστιβάλ, το οποίο, όπως ξεκαθάρισε, δε θα ήταν εφικτό να υλοποιηθεί χωρίς τη στήριξη της ηγεσίας του υπουργείου Πολιτισμού. Για αυτό το λόγο ευχαρίστησε την κα Μενδώνη και τον κ. Γιατρομανωλάκη, που μάλιστα τον χαρακτήρισε φίλο της Καλαμάτας.

Με τη σειρά της η κα Λίντα Καπετανέα δήλωσε ότι το φετινό θέμα του Φεστιβάλ είναι «σε κίνηση, διαρκώς σε κίνηση μαζί ή μόνοι», μια θεματική που, όπως είπε, μιλά για τη σημασία της κοινότητας και το ρόλο του κάθε προσώπου σε αυτή.

Η κα Καπετανέα στη συνέχεια κάλεσε όλο τον κόσμο να παρακολουθήσει το Φεστιβάλ Χορού και ειδικά το χορευτικό ραντεβού στην κεντρική πλατεία της πόλης, που ξεκινά απόψε στις 9.00, ενώ κλείνοντας ευχήθηκε να πάνε όλα καλά.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση