Η Δεσποτική Εορτή της Μεταμορφώσεως στην Ι. Μητρόπολη Μεσσηνίας

Η Δεσποτική Εορτή της Μεταμορφώσεως στην Ι. Μητρόπολη Μεσσηνίας

Με τη δέουσα λαμπρότητα και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων κατά της πανδημίας, εορτάστηκε χθες η Μεταμόρφωση του Σωτήρος στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως εντός του Νιόκαστρου της Πύλου.

Ο Μητροπολίτης απευθυνόμενος στους πιστούς αναφέρθηκε πρωτίστως στη σημειολογία της εορτής, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει λόγο εκτός από την δοκιμασία της πανδημίας και σε αυτή της κλιματικής αλλαγής που βιώνει η ανθρωπότητα τις τελευταίες ημέρες, με τις επιπτώσεις της στο φυσικό περιβάλλον αλλά και στον άνθρωπο. Συνάμα, συνεχάρη τον παριστάμενο Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα για τη συμβολή του στην κατάσβεση των πυρκαγιών στην ευρύτερη περιοχή της Πυλίας, αλλά και για τη διάσωση του ιστορικού Μοναστηριού της Χρυσοκελλαριάς.

Παρέστησαν ο Βουλευτής Μεσσηνίας Π. Μαντάς, ο επικεφαλής της Α’ Αντιπολίτευσης στο Δήμο Δ. Καφαντάρης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Α. Σαρδέλης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Πύλου Ηλίας Γουρνάς και εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων.

Λαμπρός ο εορτασμός της Μεταμορφώσεως του Χριστού και στο ιστορικό Ανδρομονάστηρο της Μεσσηνίας, όπου τη Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, συλλειτουργούντος του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Βουλκάνου Αρχιμ. Προκοπίου Σμυρνή. Ο π. Φίλιππος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στη Δεσποτική εορτή και ευχήθηκε σε όλους υγεία και κάθε καλό στην πορεία της ζωής τους.