Ξεκίνησαν οι εγγραφές στις καλλιτεχνικές σχολές της «Φάρις»

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στις  καλλιτεχνικές σχολές της «Φάρις»

Την έναρξη των εγγραφών στις καλλιτεχνικές σχολές της ανακοίνωσε η κοινωφελής επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας, αρχής γενομένης χθες.

Σημειώνεται ότι στις σχολές της «Φάρις» περιλαμβάνεται η Δημοτική Σχολή Χορού, το Εικαστικό Εργαστήρι και το Δημοτικό Ωδείο.

«Οι σχολές αυτές έχουν αγκαλιαστεί από την τοπική κοινωνία και ενισχύουν το πολιτιστικό αποτύπωμα της περιοχής μας. Είναι σχολές που προάγουν τον πολιτισμό, επενδύουν στην καλλιτεχνική παιδεία, αλλά και σχολές που τις χαρακτηρίζει η ποιότητα», ανέφερε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου η διοίκηση της κοινωφελούς επιχείρησης.

Το προφίλ των καλλιτεχνικών σχολών

Η Δημοτική Σχολή Χορού Καλαμάτας λειτουργεί στο κέντρο της πόλης σ’ ένα νεοκλασικό κτήριο –το Ζουμπούλειο Μέγαρο και είναι εξοπλισμένη με σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή, καθώς και με διδακτικό προσωπικό από δασκάλους άριστα εκπαιδευμένους στον τομέα τους.

Το Εικαστικό Εργαστήρι Καλαμάτας ιδρύθηκε το 1985 με βασική επιδίωξή του τη σταδιακή μύηση των μαθητευόμενων στο χώρο των εικαστικών τεχνών και τη δημιουργία πρόσφορου εδάφους ως προς την καλλιτεχνική έκφραση των μικρών, αλλά και των μεγαλύτερων μαθητών του. Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι φέτος θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στο τμήμα προετοιμασίας μαθητών για τη Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένου δασκάλου που θα αναλάβει να προετοιμάσει τους ενδιαφερόμενους υποψηφίους.

Μια νέα προσθήκη που έχει προγραμματιστεί για τη φετινή χρονιά από πλευράς του Εικαστικού Εργαστηρίου είναι η έναρξη τμήματος Σχεδίου για τους ενδιαφερόμενους σχετικά με το τμήμα της Γλυπτικής.

Το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας λειτουργεί από το 1985, και στα τόσα χρόνια λειτουργίας του έχει προσφέρει υψηλού επιπέδου μουσική εκπαίδευση σε χιλιάδες σπουδαστές από την Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή. Η μουσική γνώση που μεταδίδεται στο Ωδείο καλύπτει ένα ευρύ πεδίο από την κλασική μουσική μέχρι την παραδοσιακή, τη βυζαντινή, τη μοντέρνα και την τζαζ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις Γραμματείες των Καλλιτεχνικών Σχολών.

Ωράριο εγγραφών

Δημοτική Σχολή Χορού Καλαμάτας

Παν. Καίσαρη 6, τηλ. 27210 83086, 90886

Εγγραφές: Δευτέρα έως Παρασκευή 16.30 – 20.30

Εικαστικό Εργαστήρι Καλαμάτας

Ναυαρίνου 8, τηλ. 2721028864

Εγγραφές: Δευτέρα έως Παρασκευή 16.00 – 20.30

Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας

Βιλεαρδουίνου-Πλατεία Υπαπαντής, τηλ. 27210.21881 & 27210.81885

Εγγραφές: Δευτέρα, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, 16.00 – 20.00 και Τρίτη: 10.00 – 12.00 & 16.00 – 20.00.

Χρ. Μ.