Ο «Καποδίστριας» επιστρέφει απόψε στο Κάστρο της Καλαμάτας

Ο «Καποδίστριας» επιστρέφει απόψε στο Κάστρο της Καλαμάτας

-Απόλυτα ευχαριστημένος ο Γ. Μαργαρίτης από την περιοδεία

-Παράπονα για τη στάση κάποιων απέναντι στο δημοτικό θέατρο

Απόψε στις 9.00 οι Καλαματιανοί θα έχουν την ευκαιρία να δουν για τελευταία φορά την παράσταση «Υλικό Καποδίστριας», η οποία εντάσσεται στον εορτασμό για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και αποτελεί συμπαραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας με το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης.

Μάλιστα, ήταν προγραμματισμένο η αποψινή παράσταση να είναι η τελευταία για το έργο και να τελειώσει από εκεί που ξεκίνησε, δηλαδή από το Κάστρο Καλαμάτας, όμως ύστερα από προσκλήσεις που ήρθαν από τη Θεσσαλονίκη θα δώσει τρεις ακόμα στη συμπρωτεύουσα.

Χθες ο σκηνοθέτης της παράστασης, αλλά και καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕΚ, Γιάννης Μαργαρίτης, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την περιοδεία του έργου, αφού στα περισσότερα θέατρα που παίχτηκε σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Αυτός είναι, άλλωστε, και ο λόγος που προέκυψαν οι τρεις παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, ο κ. Μαργαρίτης δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος που ανάμεσα στο κοινό βρίσκονταν παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου και, όπως είπε, θα ήταν ευχάριστο η παράσταση να συνεχιστεί για τους μαθητές, κάτι που, όμως, με βάση τις υπάρχουσες υγειονομικές οδηγίες, δεν μπορεί να γίνει.

Τα σχέδια
Σχετικά με τις παραστάσεις που θα ακολουθήσουν από το ΔΗΠΕΘΕΚ, ο κ. Μαργαρίτης ανέφερε ότι υπάρχει εδώ και μήνες έτοιμη η παράσταση «Το Γάλα» και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα αρθούν οι δυσκολίες και θα παρουσιαστεί στο κοινό.

Παράλληλα, το Δεκέμβριο, σε αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής, θα παρουσιαστούν στο κοινό τα «Εμφύλια Έπη», ενώ σχετικά με το θεατρικό εργαστήρι του ΔΗΠΕΘΕΚ, είπε ότι αν όλα πάνε καλά, θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο.

Ο χορός ενώνει την πόλη – Το θέατρο όμως όχι…
Κλείνοντας ο κ. Μαργαρίτης θέλησε να εκφράσει την πικρία του για την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη όσον αφορά στο θέατρο και, κυρίως, στο ΔΗΠΕΘΕΚ.

Όπως είπε, έχει αντιληφθεί ότι ο χορός ενώνει την πόλη, ενώ το ίδιο δε συμβαίνει με το θέατρο, μιλώντας ειδικά για καλέσματα που είχαν γίνει σε ερασιτεχνικά σωματεία και ερασιτέχνες ηθοποιούς, όμως ελάχιστοι, όπως είπε, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά του. Επίσης αναφέρθηκε σε διάφορα κακόβουλα, όπως τα χαρακτήρισε, σχόλια που γράφτηκαν και κατά τον ίδιο δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Ολοκληρώνοντας ανέφερε ότι το θέατρο είναι για να ενώνει τον κόσμο και ο ίδιος έχει φιλική διάθεση και σε καμία περίπτωση δε θέλει προστριβές.
Π.Μπ.