Φιλιατρά: Στο Κτήριο Σπέντζα η στέγαση Μουσείου Σχολικής Ζωής

Φιλιατρά: Στο Κτήριο Σπέντζα η στέγαση  Μουσείου Σχολικής Ζωής

Στο Κτήριο Σπέντζα, στην κεντρική πλατεία Φιλιατρών, θα στεγαστεί το υπό ίδρυση Μουσείο Σχολικής Ζωής σύμφωνα με απόφαση της Κοινωφελούς Επιχείρησης Τριφυλίας, ενώ υπεγράφη το σχετικό συμφωνητικό μίσθωσης.

Το εκθεσιακό υλικό παραχωρείται σε μορφή χρησιδανείου για 15 έτη, με δυνατότητα παράτασης της χρονικής διάρκειας από το Σύλλογο «Μαυροπίνακας».

Προηγήθηκαν δε αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ε.Π.Π.Α.ΠΕ.ΔΗ.Τ. για τη μίσθωση ακινήτου στα Φιλιατρά, στο οποίο θα στεγαστεί το υπό ίδρυση Μουσείου Σχολικής Ζωής, λόγω μη διαθεσιμότητας κατάλληλου ιδιόκτητου (του ν.π. ή του Δήμου) χώρου.

Οι όροι του διαγωνισμού καταρτίστηκαν με απόφαση του Δ.Σ. της Επιχείρησης, ορίστηκε δημοπρασία από αρμόδια τριμελή επιτροπή και έγινε εκτίμηση του ακινήτου, επίσης από επιτροπή που ορίστηκε.

Η εκμίσθωση ακινήτου στην Κ.Ε.Π.Π.Α.ΠΕ.ΔΗ.Τ. κατακυρώθηκε με την υπ’ αριθμ. 80/2021 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιχείρησης με ΑΔΑ: ΨΩ8ΜΚΕΝ-ΓΟΓ στον Γεώργιο Δ. Σπέντζα ως εξουσιοδοτούμενο από τη Σπέντζα N. Αντωνία, επικαρπώτρια του κτηρίου στο Ο.Τ. 122 στην οδό Δ. Σπέντζα στην κεντρική πλατεία Φιλιατρών.  

Το μίσθωμα ορίζεται στο ποσό των 1.300 ευρώ ανά μήνα, με αύξηση της τάξεως του 5% ανά τριετία.

Το δε μίσθιο θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο για το σκοπό της υπογραφείσας σύμβασης, δηλαδή για στέγαση Μουσείου Σχολικής Ζωής.

Στο Κτήριο Σπέντζα, θυμίζεται, λειτουργεί ήδη η έκθεση «ΕΥΖΩΝΕΣ»

Του Ηλία Γιαννόπουλου