Μαρίνα Καλαμάτας: Λίγο καλύτερα από πέρυσι και ελπίδες για του χρόνου

Μαρίνα Καλαμάτας: Λίγο καλύτερα από πέρυσι και ελπίδες για του χρόνου

Μη αναμενόμενη πτώση της κίνησης το Σεπτέμβριο

Λίγο καλύτερη από πέρυσι ήταν η τουριστική κίνηση στη μαρίνα Καλαμάτας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έφτασε στα επίπεδα του 2019, τη χρονιά που όλος ο τουριστικός κλάδος αναπολεί, ελπίζοντας του χρόνου οι δύο τελευταίες χρονιές να αποτελέσουν κακή ανάμνηση.

Όλες τις χρονιές πριν από το 2020 η μαρίνα Καλαμάτας παρουσίαζε υπερπληρότητα σκαφών, με τα τηλεφωνήματα για κρατήσεις από το εξωτερικό να μη σταματούν να χτυπούν και οι υπεύθυνοι να εύχονται να είχαν διπλάσιο χώρο και θέσεις να διαθέσουν.

Η πανδημία, όμως, έφερε τα «πάνω – κάτω», με το 2020 να είναι η χειρότερη χρονιά των τελευταίων ετών.

Διερχόμενα
Σύμφωνα με το διευθυντή της μαρίνας Καλαμάτας, Παναγιώτη Μπούνα, ευτυχώς η κίνηση φέτος ήταν σε ικανοποιητικά επίπεδα, σε σύγκριση πάντα με τα περσινά δεδομένα.

Η πανδημία και η καραντίνα, τόσο στην περιοχή μας όσο και σε άλλα κράτη, άλλαξε ακόμα και τον τρόπο του yachting, αφού, όπως διευκρίνισε ο κ. Μπούνας, τα περισσότερα σκάφη που έφτασαν φέτος στη μαρίνα ήταν διερχόμενα και όχι για μακροχρόνια μίσθωση.

Η κίνηση, είπε χαρακτηριστικά, ήταν «λίγο καλύτερα από πέρυσι», αλλά σε καμία περίπτωση δεν πλησίασε τα ποσοστά του 2019.

Από Ευρωπαϊκή Ένωση
Τα σκάφη που έφτασαν φέτος στη μαρίνα της Καλαμάτας προέρχονταν από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς ήταν αυτά που οι επιβάτες τους μπορούσαν να ξεπεράσουν το «σκόπελο» της καραντίνας είτε στη χώρα τους είτε στη δική μας. Δυστυχώς, λόγω της πανδημίας δεν υπήρξαν καθόλου αφίξεις από Αμερική και άλλες χώρες εκτός Ε.Ε.

Μικρή απογοήτευση υπάρχει για το Σεπτέμβριο, καθώς οι προβλέψεις ήθελαν την κίνηση να είναι ικανοποιητική, αλλά, όπως ανέφερε ο κ. Μπούνας, έχει σημειωθεί ήδη μείωση και, μάλιστα, σε τέτοιο βαθμό, που ξεπερνά σε ποσοστό το 50% σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες. Συνεχίζονται, ωστόσο, κάποιες κρατήσεις για το χειμώνα.

«Η καραντίνα έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα σε όλους τους τομείς και σε όλους τους κλάδους. Έχει επηρεάσει αρκετά και τους Έλληνες, που συνήθιζαν να πηγαίνουν μια βόλτα. Ευελπιστούμε σύντομα και οπωσδήποτε μέχρι του χρόνου να ξεπεράσουμε το θέμα του κορωνοϊού και να ανοίξει και πάλι η αγορά», τόνισε κλείνοντας ο κ. Μπούνας.

Της Βίκυς Βετουλάκη