Έπαιξαν για την Κωνσταντίνα και τη Δήμητρα

Έπαιξαν για την Κωνσταντίνα και τη Δήμητρα

Ένα ιδιαίτερο φιλικό παιχνίδι διεξήχθη την περασμένη Κυριακή στο γήπεδο Βαλύρας, με έντονη συγκίνηση και ανθρωπιά με τον τρόπο που ο αθλητισμός και το ποδόσφαιρο μπορούν να προσφέρουν, ενώνοντας τους ανθρώπους.

Ο τοπικός Αστέρας και η γυναικεία ομάδα του Εθνικού Καλαμάτας συναντήθηκαν για να τιμήσουν τη μνήμη δύο νέων κοριτσιών από το χωριό που έφυγαν πολύ πρόωρα από τη ζωή.

Ήταν μια αναμέτρηση «όπου δεν υπήρχαν νικητές ή νικήτριες όπως στους συνηθισμένους αγώνες ή μάλλον υπήρχε νικητής και ήταν η αγάπη για την Κωνσταντίνα, την Δήμητρα και το ποδόσφαιρο», όπως σημειώνουν οι «κιτρινόμαυροι».

Ο πατέρας της Κωνσταντίνας και επί σειρά ετών πρόεδρος του Αστέρα Βαλύρας, Γιώργος Φωτεινός και η αδελφή της Δήμητρας, Λαμπρινή Γιαννοπούλου (μαζί με την αδελφή της Αθανασία αγωνίζονται στον Εθνικό) παρέλαβαν εκ μέρους των οικογενειών τους τις πλακέτες που είχαν ετοιμάσει οι διοικήσεις των δύο ομάδων.  Λίγο νωρίτερα ποδοσφαιριστές, παράγοντες και διαιτητές είχαν αφήσει λευκά και κόκκινα γαρύφαλλα πάνω στο τραπεζάκι με τις φωτογραφίες των αδικοχαμένων νεαρών γυναικών που είχε τοποθετηθεί μπροστά από την κερκίδα των φιλάθλων, με την συναισθηματική φόρτιση να ξεχειλίζει. 

Στο αγωνιστικό κομμάτι οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 3-3, με σκόρερ για τον Αστέρα Βαλύρας τους Γιάννη Καρύδη και Βασίλη Τσιλίκο και για τον Εθνικό τις Λαμπρινή Γιαννοπούλου και Εύα Σακκά.

Α.Π.Σ AΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ: Μανιάτης, Κωνσταντέλος, Πετσάκου, Λαδάς, Καπακλής, Γεωργακόπουλος, Παπαδόπουλος. Τσιλίκος, Καυκούλας Θ., Καρύδης, Λινάρδος, Μαυροειδής, Χρήστος Λάμπρου, Παπαδόπουλος. Ν, Γεωργακόπουλος, Βρεττέας, Μακρής, Λαδάς, Κωνσταντέλος, Σιαγκρης, Καλέλης & Μαυροειδής. ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Τσιγάρου Δανάη, Βασίλοβιτς Εμμανουέλα, Καπετανακάκη Ελεονώρα, Πουλακίδα Αντωνία, Σπηλιοπούλου Βασιλική, Βουτσά Μαρία, Φιλανδριανού Αναστασία, Μυκονιωτάκου Μαρία, Σακκά Ευαγγελία, Καστόρα Φωτεινή, Γιαννοπουλου Λαμπρινή, Γιαννοπούλου Νανσυ, Χαραλαμπάκη Γεωργία, Χαρλέπα Ελπίδα, Μαστοράκη Τριανταφυλλιά, Σταθάκη Βασιλική, Βασιλάκη Αλεξάνδρα, Κοζάκη Αποστολία και Σκιαδοπούλου Ολυμπία.