Στην Καλαμάτα το 2ο Συνέδριο Φαρμακοποιών Περιφέρειας Πελοποννήσου

Στην Καλαμάτα το 2ο Συνέδριο Φαρμακοποιών Περιφέρειας Πελοποννήσου

Στην Καλαμάτα θα διεξαχθεί το 2ο Συνέδριο Φαρμακοποιών Περιφέρειας Πελοποννήσου, με συνδιοργάνωση των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας και Λακωνίας. Όπως ανέφεραν στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας, Σωτήρης Αργυρόπουλος, ο αντιπρόεδρος Παύλος Μπουζιάνης, ο γραμματέας Νίκος Ματθιόπουλος και το μέλος του Δ.Σ. Πηνελόπη Γουρδέα, το εν λόγω υβριδικό συνέδριο, που θα διεξαχθεί στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου στο Elite City Resort, θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Παράλληλα, οι σύνεδροι θα έχουν τη δυνατότητα κατόπιν παρακολούθησης του συνεδρίου να λάβουν 6 Μόρια Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης από τον ΙΔΕΕΑΦ.

Διευκρινίζεται, δε, ότι σκοπός του συνεδρίου είναι να προετοιμάσει τους φαρμακοποιούς και τους βοηθούς φαρμακείων για τις εξελίξεις του αύριο, επειδή ο ρόλος τους μετεξελίσσεται ως προς την παροχή υπηρεσιών, ανταποκρινόμενος έτσι στις ανάγκες της εποχής.

Άλλωστε, όπως τόνισε και ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου, κατά το συνέδριο θα αναπτυχθούν θέματα γύρω από την υγειονομική περίθαλψη των ασθενών, ιδιαίτερα τώρα που ο φαρμακοποιός βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, μιας και δεν μόνο πάροχος φαρμάκων, αλλά ταυτόχρονα και σύμβουλος του ασθενούς, δίνοντάς του τις κατάλληλες κατευθύνσεις.

Χρ. Μ.