Μεσσηνία: Έτοιμες οι αποθήκες της Πολιτικής Προστασίας

Μεσσηνία: Έτοιμες οι αποθήκες της Πολιτικής Προστασίας

Δόθηκε εξοπλισμός σε εθελοντικές ομάδες του νομού

Στις αποθήκες Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, όπου υπάρχουν πλέον διαθέσιμα υλικά για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, βρέθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Π. Νίκας.

Αφού ενημερώθηκε για την κατάσταση και ευχαρίστησε όσους είναι στην πρώτη γραμμή σε έκτακτες περιπτώσεις, παρέδωσε εξοπλισμό σε έξι εθελοντικές ομάδες που δρουν στη Μεσσηνία.
Δήλωσε, δε, περήφανος για το έργο της Περιφερειακής Αρχής στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, έργο που αποδίδει καρπούς, αφού μέχρι τη στιγμή που ανέλαβε δεν υπήρχε τίποτα, όπως σχολίασε.

Πλέον – συνέχισε- υπάρχουν πέντε αποθήκες πολιτικής προστασίας που περιέχουν ηλεκτρογεννήτρια, στρώματα, κουβέρτες, σκηνές και είναι έτοιμες για ό,τι χρειαστεί.

Ξεκαθάρισε, βέβαια, ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για κάτι κακό, αλλά πρόσθεσε ότι είμαστε σεισμογενής περιοχή, υποφέρουμε από φωτιές και πλημμύρες, άρα πρέπει να υπάρχει μηχανισμός άμεσης αντίδρασης.

Ο κ. Νίκας δήλωσε ακόμη ότι από την Καλαμάτα χθες ξεκίνησε η ουσιαστική βοήθεια στους εθελοντές της πολιτικής προστασίας. Αυτοί οι εθελοντές, εξήγησε, είναι ένας βραχίονας που προσφέρει ουσιαστικό έργο σε θέματα που συνδέονται με φυσικά φαινόμενα και απειλούν την ανθρώπινη ζωή ή περιουσία. Για το λόγο αυτό τους ευχαρίστησε και δεσμεύτηκε ότι η Περιφέρεια θα είναι δίπλα τους με πράξεις και εργαλεία που χρειάζονται για να κάνουν τη δουλειά τους, ενώ τους κάλεσε να ζητούν ό,τι χρειάζονται.

Κλείνοντας δήλωσε ότι στρατηγός στην αντιμετώπιση των φαινομένων είναι η Πυροσβεστική Υπηρεσία, με όλους τους υπόλοιπους να προσφέρουν επικουρικά.
Π.Μπ.