Αριστούχος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών η Καλαματιανή Ελεάννα Ζυγουράκη εκφώνησε τον Όρκο του Ιπποκράτη

Αριστούχος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών η Καλαματιανή Ελεάννα Ζυγουράκη εκφώνησε τον Όρκο του Ιπποκράτη

Άριστη μαθήτρια, άριστη στις Πανελλαδικές του 2015 και άριστη απόφοιτος η Ελεάννα Ζυγουράκη εκφώνησε χθες το πρωί στο αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών τον Όρκο του Ιπποκράτη.

Ήταν μια δικαίωση της τιτάνιας προσπάθειας που έχει κάνει μέχρι τώρα η νέα Καλαματιανή γιατρός, με τη μαμά Βασιλική και τον αδελφό Κωνσταντίνο να μοιράζονται τα ίδια συναισθήματα χαράς και υπερηφάνειας, που κορυφώθηκαν κατά τη διάρκεια της τελετής, και τον μπαμπά Διονύση να καμαρώνει κι εκείνος από ψηλά.

Η κα Βασιλική μάς μιλάει για τον αγώνα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλα τα παιδιά που επιλέγουν την Ιατρική –«χρειάζονται γερά κότσια», όπως λέει χαρακτηριστικά. Ηρωίδα και η ίδια που μεγάλωσε και σπούδασε δύο παιδιά (ο γιος της οικογένειας κάνει μεταπτυχιακό στα Οικονομικά), θυμάται την κόρη της από μικρή να θέλει να γίνει γιατρός, ακολουθώντας μια επιστήμη που εξελίσσεται διαρκώς και υπηρετεί τον άνθρωπο. «Διαιτήμασί τε χρήσομαι επ’ ωφελείη καμνόντων κατά δύναμιν και κρίσιν εμήν, επί δηλήσει δε και αδικίη είρξειν, δηλαδή, «Θα χρησιμοποιώ τη θεραπεία για να βοηθήσω τους ασθενείς κατά τη δύναμη και την κρίση μου, αλλά ποτέ για να βλάψω ή να αδικήσω», όπως απήγγειλε το πρωί της Δευτέρας 26 Οκτωβρίου και η Ελεάννα, η οποία περιμένει να συνεχίσει σε νοσοκομείο της Αθήνας την εκπαίδευσή της αρχικά στην Παθολογία, ενώ στη συνέχεια θα ειδικευτεί πιθανότατα στην Καρδιολογία.

Η πορεία της Ελεάννας Ζυγουράκη αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και κάνει υπερήφανους κι εμάς τους συμπατριώτες της, αναδεικνύοντας επιπλέον τη σημασία του να ενισχύονται με κάθε τρόπο οι προσπάθειες τέτοιων ταλαντούχων παιδιών με δίψα για μάθηση, καθώς και η ίδια είχε τιμηθεί με υποτροφία αριστείας του Δήμου Καλαμάτας.
Χ.Ε.