Σχολεία: Μεμονωμένα τα περιστατικά άρνησης των μέτρων για μαθητές

Σχολεία: Μεμονωμένα τα περιστατικά άρνησης των μέτρων για μαθητές

Καθησυχαστικοί και επιφυλακτικοί ήταν και οι δύο διευθυντές Εκπαίδευσης της Μεσσηνίας σχετικά με περιστατικά μαθητών που μπορεί να υπάρχει άρνηση γονέων ή κηδεμόνων να συμμορφωθούν τα παιδιά με τα μέτρα που έχουν επιβληθεί κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, για να παρακολουθούν δια ζώσης τα μαθήματα.

Οι δύο διευθυντές σημείωσαν ότι είναι ελάχιστα τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και έχουν γίνει όλες οι ενέργειες που χρειάζονται.

Από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Μεσσηνίας, η κα Θεοφανεία Σιούτη σημείωσε ότι έχουν καταγραφεί κάποιες αντιδράσεις γονέων, κυρίως σε ό,τι αφορά τη χρήση μάσκας από μαθητές ή μαθήτριες, ενώ περιπτώσεις παιδιών που δεν πηγαίνουν στο σχολείο είναι ελάχιστες στο νομό. Μάλιστα, διευκρίνισε πως επειδή κάποια παιδιά δικαιούνται εξ αποστάσεως διδασκαλία, οι περιπτώσεις αυτές δεν είναι ξεκάθαρες, για να μπορεί να εξαχθεί ασφαλές συμπέρασμα ότι κάποιοι μαθητές δε φοιτούν καθόλου από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

Τα ίδια περίπου σημείωσε και ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Νικόλαος Πεφάνης, ο οποίος είπε ότι είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις άρνησης συμμόρφωσης με τα μέτρα, δηλώνοντας χαρακτηριστικά όταν ρωτήθηκε: «Γι’ αυτές τις περιπτώσεις, ό,τι πρέπει να γίνει έχει γίνει σε όλα τα επίπεδα, και παιδαγωγικά και διοικητικά».

Β.Β.