Με Μαρκόφσκι και «κεραυνό» Αναστασόπουλου η Καλαμάτα 2-0 τον Εργοτέλη (βίντεο)

Με Μαρκόφσκι και «κεραυνό» Αναστασόπουλου η Καλαμάτα 2-0 τον Εργοτέλη (βίντεο)

Με ένα γκολ του Μαρκόφσκι στο φινάλε του ημιχρόνου και μια εκπληκτική σε έμπνευση και εκτέλεση ενέργεια του Αναστασόπουλου στις καθυστερήσεις η ομάδα της Καλαμάτας κέρδισε σήμερα στο βροχερό Δημοτικό Στάδιο της Μεσσήνης τον Εργοτέλη με σκορ 2-0.

Η 5η αγωνιστική της Super League 2 κύλησε με τον πλέον ιδανικό τρόπο για την τοπική μας ομάδα, η οποία ζευγάρωσε τις νίκες της στο πρωτάθλημα, δίνοντας συνέχεια στο μεγάλο διπλό μέσα στην Άρτα την περασμένη Τετάρτη.

Οι «μελανόλευκοι» τα βρήκαν …σκούρα απέναντι στους Κρητικούς που φάνηκαν πιο ομάδα στο γήπεδο και είχαν τις ευκαιρίες να φύγουν ακόμη και με τη νίκη. Όμως η εκπληκτική απόδοση του Ταΐρη, ο οποίος κατέβασε τα …ρολά, κυρίως στο α’ ημίχρονο, οπότε οι φιλοξενούμενοι ήταν σαφώς καλύτεροι, η ατομική ποιότητα κι άλλων παικτών, όπως ο Παυλίδης, οι σκόρερ και ο Μπακαγιόκο και το πάθος όλων έφεραν το πολυπόθητο αποτέλεσμα, καλύπτοντας τις αδυναμίες, αλλά και το κενό που άφησε η τιμωρία του Τάτου.

Το σκορ άνοιξε στο 45ο λεπτό μετά από ωραίο συνδυασμό του Κωνσταντινόπουλου με τον Τσαγκαλίδη από αριστερά και σέντρα του τελευταίου μέσα στην περιοχή, όπου τα διαδοχικά σουτ Φελίπε, Παυλίδη αποκρούστηκαν, για να φτάσει η μπάλα στο Μαρκόφσκι, ο οποίος από το ύψος της περιοχής «εκτέλεσε» τον Τσέλιο γράφοντας το 1-0. Το 2-0 ήταν μια μοναδική εκτέλεση φάουλ του Αναστασόπουλου από το μεσοδιάστημα του κέντρου και της μεγάλης περιοχής της Καλαμάτας, καθώς είδε εκτός θέσης τον τερματοφύλακα του Εργοτέλη, τον οποίο και «κρέμασε» περνώντας τη μπάλα πάνω από το κεφάλι του με εντυπωσιακή ακρίβεια.

Με το σημερινό 3ποντο, η ομάδα της Καλαμάτας …ξεκόλλησε από τις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας του Νοτίου Ομίλου, έχοντας έναν αγώνα λιγότερο, λόγω ρεπό, κι ενώ εκκρεμούν οι αγώνες της Κυριακής.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Νίκος Αναστόπουλος): Ταΐρης, Αναστασόπουλος, Μπακαγιόκο, Κωνσταντινόπουλος, Μοζέρ, Παπατόλιος, Παυλίδης (70’ Μαβινγκά), Ματέους, Τσαγκαλίδης (76’ λ. τρ. Σκεντεράι), Φελίπε (82’ Κόκκορης), Μαρκόφσκι

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Μπαδήμας): Τσέλιος, Ντουμάνης, Σερβιλάκης (78’ Ποζατζίδης), Κόλα (78’ Πατρινός), Μίκο, Σαρρής, Βουτσάς (58’ Κουάτεγκ), Πέιος, Κοκκίνης (46’ Κωστανάσιος), Kόνραντ, Χοσάμ (58’ Μπουτσάκης).

-Ο άσχημος καιρός και η τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα από την ΕΡΤ3 είχαν ως αποτέλεσμα περιορισμένος αριθμός φιλάθλων να βρεθεί στις κερκίδες του Σταδίου της Μεσσήνης, με τους φανατικούς οπαδούς της Μαύρης Θύελλας να δίνουν παλμό στον αγώνα και να πανηγυρίζουν στο τέλος μαζί με τους παίκτες τη μεγάλη νίκη.

-Πριν την έναρξη της αναμέτρησης στη Μεσσήνη (και σε όλα τα παιχνίδια της 5ης αγωνιστικής του Super League 2) η διοργανώτρια αποφάσισε να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή, ενισχύοντας το μήνυμα κατά της βίας εναντίον των γυναικών και τιμώντας τη μνήμη των αδικοχαμένων θυμάτων.

Νότιος όμιλος
Η 5η αγωνιστική

Σήμερα

Παναθηναϊκός B’ – Καραϊσκάκης 2-2

Καλαμάτα – Εργοτέλης 2-0

Κυριακή 28 Νοεμβρίου, 14:45

Ηρόδοτος-Καλλιθέα

Λεβαδειακός-ΟΦ Ιεράπετρας

Επισκοπή-Χανιά

Κηφισιά-Διαγόρας (ΕΡΤ3)

Ρόδος-Ζάκυνθος

Το ματς ΑΕΚ Β-Αστέρας Βλαχιώτη αναβάλλεται, λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού στη λακωνική ομάδα.

Ρεπό θα κάνει το Αιγάλεω

Η βαθμολογία

1.ΑΕΚ Β΄ 10 5-1

2.Καλλιθέα 9 6-1

3.Κηφισιά 9 6-2

4.Λεβαδειακός 8 7-3

5.Ρόδος 8 5-7

6.Αιγάλεω 7 4-2

7.Εργοτέλης 7 3-24

8.Διαγόρας 7 4-5

9.Καλαμάτα 6 4-3

10.Ηρόδοτος 5 4-3

11.Αστέρας Βλαχιώτη 4 2-3

12.Χανιά 4 4-4

13.Καραϊσκάκης 3 4-7

14.Παναθηναϊκός Β΄ 4 4-7

15.ΟΦ Ιεράπετρας 1 2-5

16.Επισκοπή 0 0-4

17.Ζάκυνθος 0 0-9

-Καλλιθέα, Καλαμάτα, Ιεράπετρα και Παναθηναϊκός έχουν κάνει το ρεπό τους.

H επόμενη αγωνιστική

Εργοτέλης – Παναθηναϊκός Β

Αστέρας Βλαχιώτη – Καλαμάτα

Διαγόρας – ΑΕΚ Β

Χανιά – Κηφισιά

Ζάκυνθος – Επισκοπή

ΟΦΙ – Ρόδος

Καλλιθέα – Λεβαδειακός

Αιγάλεω – Ηρόδοτος

Ρεπό: Καραϊσκάκης