Κύπελλο Μεσσηνίας: Ξεκαθαρίζει η 8άδα των προημιτελικών

Κύπελλο Μεσσηνίας: Ξεκαθαρίζει η 8άδα των προημιτελικών

Για την φάση των «16» του Κυπέλλου Μεσσηνίας διεξήχθησαν χθες οι περισσότεροι αγώνες, ενώ τα ζευγάρια για τα προημιτελικά θα προκύψουν μετά από νέα κλήρωση.

Ακρίτας Κορώνης-Πάμισος Μεσσήνης 1-3 παρ. (1-1 κ.α.)

Α.Ε. Μάνης-Εράνη Φιλιατρών 4-1

Καλό Νερό-Απόλλων Καλαμάτας 0-1

Τέλος Άγρας-Ομόνοια 1-0

ΠΑΣ Ράχης – Αναγέννηση Παραλίας       3-1

Ολυμπιακός Ανάληψης-Ερασιτέχνες Καλαμάτας 5-4 πεν. (0-0 κ.α. και παράταση)

Ηρακλής Καλαμάτας-Α.Ο. Κυπαρισσίας 1-3

-To Θύελλα Χαρακοπιού-Πανθουριακός έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 8/12 και ώρα 2.30 μ.μ..

ΚΑΛΟ ΝΕΡΟ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 0-1
Πρόκριση μέσα στην Κυπαρισσία με Ι. Γιακουμή
Με το γκολ που σημείωσε ο Γιάννης Γιακουμής στο 36ο λεπτό του αγώνα, ο Απόλλωνας επικράτησε με 0-1 χθες μέσα στην Κυπαρισσία σε βάρος του Καλού Νερού και πήρε την πρόκριση για τους «8» του Κυπέλλου Μεσσηνίας.

ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ: Κυριακόπουλος, Γκούσκος, Γ. Βλάμης, Περιβολάρης, Αριδάς, Ντιόπ, Παπαδημητρίου (83’ Κατσίρος), Κουντάνης, Καραχάλιος, Βλαχόπουλος, Μαλισόβας.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Π. Γιακουμής, Μπούνας, Σεντεμέντες, Αγγελόπουλος, Παχής, Κουρεντζής, Κοντογόνης (85’ Χιώτης), Καρύδης, Σαρδέλης, Νικολόπουλος, Ι. Γιακουμής.

ΑΕ ΜΑΝΗΣ-ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ 4-1
Το γκολ του Γεωργιόπουλου …ξύπνησε τους Μανιάτες
ΜΠΕΡΜΠΕΡΙ ΚΑΙ ΧΕΛΑΣ ΣΚΟΡΑΡΑΝ ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΜ
Την εντυπωσιακή πορεία του πρωταθλήματος συνέχισε και στο Κύπελλο η ΑΕ Μάνης, κερδίζοντας χθες στην έδρα της την Εράνη με 4-1. Τίποτα στο ξεκίνημα του παιχνιδιού δεν προμήνυε την εξέλιξη, καθώς οι Φιλιατρινοί μπήκαν πολύ δυναμικά στο γήπεδο του Κάμπου με τον Άγγελο Γεωργιόπουλο να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι πριν καλά καλά συμπληρωθεί το πρώτο 10λεπτο και τελικά να βάζει τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ στο 26ο λεπτό.

Η συνέχεια όμως ανήκε αποκλειστικά στους γηπεδούχους, καθώς οι Φιλιατρινοί που αντιμετώπιζαν ελλείψεις και κάποιους τραυματισμούς που προέκυψαν κατά τη διάρκεια του αγώνα, δεν κατόρθωσαν να ακολουθήσουν το ρυθμό και το πάθος για πρόκριση-ανατροπή των Μανιατών. Με πρωταγωνιστές τον Αλεξανδρόπουλο σε ρόλο δημιουργού και τους Μπέρμπερι-Χελά ως εκτελεστές, άλλαξαν τη ροή του αγώνα ήδη από το α’ ημίχρονο. Στο 36’ ο Μπέρμπερι ισοφάρισε με κεφαλιά και στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων (45’+1’) ο Χελάς έβαλε τη Μάνη μπροστά στο σκορ. Και πάλι ο Χελάς στο 75’ με πλασέ το 3-1 για να διαμορφώσει το τελικό 4-1 με σουτ στο 86’ ο Μπέρμπερι.

ΑΕ ΜΑΝΗΣ (Τάκης Δρούγας): Σταθάς, Χατζηπαναγιώτης, Πουλάκος, Γιαννής (87’ Καμπανάρος), Κλουβάτος (72’ λ. τρ. Γεωργίκος), Τζανετέας, Μουστάκας, Μπέρμπερι, Κοντός (50’ Φετάχου), Αλεξανδρόπουλος, Χελάς (87’ Μέτσο).

ΕΡΑΝΗ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ (Κώστας Λυμπερόπουλος): Κουμπαρούλης, Διον. Γεωργιόπουλος (58’ λ. τρ. Λυκ. Ανδρώνης), Νικολακόπουλος, Γκότσης, Λεβεντάκης, Χάρμπας, Μπάρκας, Πέππας (87’ λ. τρ. Γριβοκωστόπουλος), Σπυρόπουλος, Άγγ. Γεωργιόπουλος, Διονυσόπουλος (78’ Χρονόπουλος).

ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ-ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ 1-3 ΠΑΡ. (1-1 Κ.Α.)
«Χτύπησαν» στο τέλος οι «Νησιώτες»
Πολύ κοντά στους «8» του Κυπέλλου Μεσσηνίας βρέθηκε χθες ο Ακρίτας Κορώνης, καθώς κρατούσε τη νίκη-πρόκριση απέναντι στον Πάμισο μέχρι λίγο πριν την εκπνοή του 90λέπτου, όμως κάπου εκεί οι φιλοξενούμενοι έκαναν το φοβερό come back, ισοφαρίζοντας και οδηγώντας το ματς στην παράταση, η οποία αποδείχθηκε μια εύκολη επικράτηση. Ο Φέστας είχε ανοίξει το σκορ για τους γηπεδούχους στο 11ο λεπτό και ο Κουλόπουλος ήταν ο άνθρωπος του αγώνα για τους «πράσινους», καθώς πέτυχε το 1-1 στο 86ο λεπτό της κανονικής διάρκειας. Ο Σεντεμέντες έδωσε το προβάδισμα 112’ για τον Πάμισο και ο Υμεράσι στο 119’ αξιοποίησε το πέναλτι που κέρδισε ο Δεμπεγιώτης για να διαμορφώσει το τελικό 1-3.

Τη χαρά της νίκης σκίασε για τους «Νησιώτες» ο τραυματισμός του Τυμπαλέξη, ο οποίος σε μια διεκδίκηση δέχθηκε ένα χτύπημα που είχε ως αποτέλεσμα ένα σχίσιμο στο φρύδι. Μετά τις πρώτες βοήθειες μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας Μεσσήνης, όπου του τοποθετήθηκαν ράμματα.

ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ (Σπύρος Τσίκινης): Σακκάς, Κουτσουμπός Δ., Φέστας, Σταμάτης, Παναγιωτόπουλος, Τσιμικλής, Μερκούρης, Μουτζούρης, Σταματόπουλος (105’ Σαρδέλης), Πέτσι (25’ λ. τρ. Τέντες, 50’ Σπανός), Κάνιστρας.

ΠΑΜΙΣΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ (Μιχάλης Γεωργιόπουλος): Λίβας, Κατσιβαρδέας, Σίνος, Υμεράσι,  Λυμπερόπουλος (80’ Δήμος), Μωράκης, Μπορχάν (70’ Τυμπαλέξης, 106’ λ.τρ. Σεντεμέντες), Παπαδόπουλος, Τσουλάκος, Κουλόπουλος, Κανανάι (46’ Δεμπεργιώτης).

Ο ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ 1-0 ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ
Ο Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων επικράτησε με 1-0 στην έδρα του της Ομόνοιας και πέρασε έτσι στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Μεσσηνίας. Το μοναδικό γκολ σημείωσε ο νεαρός Λακριντής (37΄ με εύστοχο κτύπημα πέναλτι – ανατροπή Κώστα Λυμπερόπουλου).

Διαιτητής ήταν ο Νίκος Γκούμας, που είχε βοηθούς τους Γιώργο Μπαρδή και Χάρη Τσοπανάκη.

ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ (Δημήτρης Λίτσας): Λαμπίρης, Δημόπουλος, Κυριάκος Λυμπερόπουλος, Αλεβίζος, Αναστασόπουλος, Χρόνης, Κώστας Λυμπερόπουλος, Λακριντής, Θ. Τσόπελας, Γεωργακόπουλος, Σερέτης.

ΟΜΟΝΟΙΑ (Γιώργος Γρηγορόπουλος): Σταματίου, Κοστρίβας, Γαβράς, Τάφα, Γεωργόπουλος, Μάλαμας, Μπαζάνης, Διονυσόπουλος, Κωστόπουλος, Καρνούσκος, Σταθακόπουλος.

Ο ΠΑΣ ΡΑΧΗΣ 3-1 ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΧΘΕΣ ΣΤΟ «Π. ΜΠΑΧΡΑΜΗΣ»
Την πρόκριση στην 4η φάση του Κυπέλλου Μεσσηνίας πανηγύρισε ο ΠΑΣ Ράχης, καθώς νίκησε με 3-1 την Αναγέννηση Παραλίας χθες το απόγευμα στο Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης».

Όλα κρίθηκαν στο β΄ ημίχρονο όπου σημειώθηκαν και τα 4 γκολ.

Για τον ΠΑΣ Ράχης σκόραραν οι Ματέο Κράκουλι (55΄ με σουτ), Απόστολος Τρικουράκης (85΄ με σουτ) και Μάριος Κοκκώνης (87΄ με σουτ).

Το γκολ της Αναγέννησης Παραλίας σημείωσε ο Έλτον Ντέρτζια (57΄ με σουτ).

Δοκάρι για τον ΠΑΣ Ράχης είχε ο Σέρτζιο Καραπετιάν (86΄ με σουτ).

Το ματς σφύριξε ο Απόστολος Καυκάς, που είχε βοηθούς τον Παναγιώτη Γαϊτάνη και τη Βασιλική Ρηγοπούλου.

ΠΑΣ ΡΑΧΗΣ (Αλέξης Ζωγόπουλος): Μ. Τσέλα, Κοζομπόλης (20΄ λ. τρ. Α. Τσέλα), Μπέγκα, Αθ. Κωστέας (75΄ Ζωγόπουλος), Κράκουλι, Τρικουράκης, Καπόγλης, Γ. Κωστέας, Κιόρι (56΄ Κόκκωνης), Πάλιας (75΄ Καραπετιάν), Θεοδωρακόπουλος.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ (Νίκος Μανιατέας): Φιλόπουλος, Κουρούσιας, Ζέππος, Τσακαλάκος, Σκόκος (88΄ Ψώνης), Σταθόπουλος (77΄ Καρμπαλιώτης), Ηλιόπουλος (81΄ Καστριτσέας), Χαρμπούτ, Σεφεράσι, Σωτηράκος, Ντέρτζια.

Παρατηρητής αγώνα ήταν ο Στάθης Σπηλιώτης, παρατηρητής διαιτησίας ο Νίκος Χρονόπουλος, ενώ γιατρός ο Νίκος Μπάρας.