Όταν η Ίζζυ και η Τζούλι συνάντησαν τον Μπάρον στο κέντρο φιλοξενίας αδεσπότων του ΦΟΚ

Όταν η Ίζζυ και η Τζούλι συνάντησαν τον Μπάρον στο κέντρο φιλοξενίας αδεσπότων του ΦΟΚ

Ο αγώνας του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας για τα αδέσποτα της Μεσσηνίας και το έργο του κέντρου φιλοξενίας του, Dash (Dream of a safe haven), που εκπληρώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το όνειρο για έναν ασφαλή παράδεισο για τα ζωάκια που έχουν διασωθεί από τους δρόμους, συνεχίζει να υπάρχει χάρις στην υποστήριξη εθελοντών και χρηματοδοτών από το νομό μας, την υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά και απ’ όλο τον κόσμο. Η Julie Wilkinson γνώρισε τον ΦΟΚ και το Dash, ερχόμενη από την Αγγλία και την καρδιά της κέρδισε ιδιαίτερα ο Μπάρον. Ο αγαθός γίγαντας του Φιλοζωικού απέκτησε πρόσφατα το δικό του βιβλίο, που έγραψε η Τζούλι γι’ αυτόν και την Izzy, το μικρό κοριτσάκι που χαίρεται τις επισκέψεις με την οικογένειά του σε ένα καταφύγιο, όπου οι σκύλοι (και ο Μπάρον φυσικά) ζουν ελεύθεροι και δεν έχουν τα θλιμμένα μάτια εκείνων που συνάντησε σε βρετανικά κυνοκομεία.

Το «Izzy meets Baron the brave-A DASH story» εκδόθηκε από την Amazon και τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν αποκλειστικά για τις ανάγκες του χώρου φιλοξενίας αδεσπότων του ΦΟΚ. Εκεί που βρίσκει φροντίδα, αγάπη και θαλπωρή ο υπέροχος Μπάρον, ο οποίος σε προχωρημένη ηλικία πια και παρά την παραμέληση και τις κακοποιήσεις που είχε υποστεί πριν διασωθεί, παραμένει ένα πλάσμα που μοιράζει απλόχερα την αγάπη.

Τέτοιες πρωτοβουλίες, πέραν του ότι καλύπτουν τις ζωτικές καθημερινές ανάγκες των πολυάριθμων ζώων που φροντίζει ο Φιλοζωικός Όμιλος Καλαμάτας, δίνουν σημαντική ώθηση στους ανθρώπους που έχουν συστρατευτεί με όλες τους τις δυνάμεις στον άνισο για την ώρα αγώνα «για μια Μεσσηνία χωρίς αδέσποτα», αλλά και σε όλους όσοι πέραν της προσωπικής ζωής παλεύουν από ανάλογα μετερίζια για να κάνουν το (μικρο)κόσμο μας καλύτερο.

Και τέτοιοι ωραίοι αγώνες αξίζουν κάθε υποστήριξης.
Χ.Ε.