Τριφυλία: 962 ψήφισαν για νέο πρόεδρο στο ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ

Τριφυλία: 962 ψήφισαν για νέο πρόεδρο στο ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ

Χαμόγελα ενθουσιασμού κι ευτυχίας ζωγραφίστηκαν από νωρίς το πρωί της Κυριακής στα στελέχη του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ στην Τριφυλία, διαπιστώνοντας τη μαζική συμμετοχή μελών και φίλων του κόμματος στις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου.

Συνολικά στα τέσσερα εκλογικά κέντρα στο Δήμο Τριφυλίας, σε Κυπαρισσία, Φιλιατρά, Γαργαλιάνους και Κοπανάκι, μετέβησαν και ψήφισαν 962 άτομα, αριθμός που ξεπέρασε ακόμη και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις. Από τις τέσσερις κάλπες στην Τριφυλία πρώτος στις προτιμήσεις των ψηφισάντων αναδείχθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου με 378 σταυρούς, δεύτερος ο μεγάλος νικητής του α’ γύρου Νίκος Ανδρουλάκης με 291 σταυρούς, τρίτος ο Ανδρέας Λοβέρδος με 240 σταυρούς, τέταρτος ο Παύλος Χρηστίδης με 34 σταυρούς, πέμπτος ο Παύλος Γερουλάνος με 14 σταυρούς και έκτος ο Χάρης Καστανίδης με 5 σταυρούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, από την κάλπη στην Κυπαρισσία, όπου ψήφισαν 353 άτομα, πρώτος αναδείχθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου με 160 σταυρούς προτίμησης, δεύτερος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 90, τρίτος ο Ανδρέας Λοβέρδος με 83, τέταρτος ο Παύλος Χρηστίδης με 10, πέμπτος ο Παύλος Γερουλάνος με 6 και έκτος ο Χάρης Καστανίδης με 2, ενώ βρέθηκαν 2 λευκά ψηφοδέλτια.

Στους Γαργαλιάνους, όπου ψήφισαν 222, πρώτος αναδείχθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης με 74 σταυρούς, δεύτερος ο Ανδρέας Λοβέρδος με 72, τρίτος ο Γιώργος Παπανδρέου με 62, τέταρτος ο Παύλος Χρηστίδης με 9, πέμπτος ο Παύλος Γερουλάνος με 3 και έκτος ο Χάρης Καστανίδης με 2.

Στα Φιλιατρά, όπου ψήφισαν 150, πρώτος αναδείχθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου με 63 σταυρούς, δεύτερος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 44, τρίτος ο Ανδρέας Λοβέρδος με 36, τέταρτος ο Παύλος Χρηστίδης με 4, πέμπτος ο Παύλος Γερουλάνος με 2 και έκτος ο Χάρης Καστανίδης με 1.

Στο Κοπανάκι, όπου ψήφισαν 237, πρώτος αναδείχθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου με 93 σταυρούς, δεύτερος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 83, τρίτος ο Ανδρέας Λοβέρδος με 57, τέταρτος ο Παύλος Χρηστίδης με 3, πέμπτος ο Παύλος Γερουλάνος με 1 και δεν έλαβε σταυρό ο Χάρης Καστανίδης.

Μετά την έκδοση των πρώτων συγκεντρωτικών αποτελεσμάτων από την επικράτεια, οι φίλοι και υποστηρικτές του Νίκου Ανδρουλάκη ήταν απόλυτα ικανοποιημένοι και χαρούμενοι με την πρωτιά από την εμπιστοσύνη της βάσης και με διάχυτη την αισιοδοξία για μεγάλη νίκη στις 12 Δεκεμβρίου, ενώ «παγωμάρα» επικρατούσε μεταξύ των φίλων και υποστηρικτών του Γιώργου Παπανδρέου, οι οποίοι ωστόσο δήλωναν αισιόδοξοι ότι είναι εφικτή η ανατροπή στο β’ γύρο.

Του Ηλία Γιαννόπουλου